25 Ekim 2009 Pazar

Doğadaki bitkilerin ödülü: Fit bir vücut

Doğadaki bitkilerin ödülü: Fit bir vücut

Bir doğal içecek reklamında, "doğaya saygıda kusur etmezsen o da sana ödülünü verir" diyor. Kilolara savaş açan bitkiler de aynen böyle. Doğaya inanan herkes için varılan sonuçlar, insanı mutlu ediyor. Zayıflama sağlayan bitki kombinasyonları şimdi çok ‘trendy’...

Kilolar aynı zamanda ruhsal bir ağırlık yapıyor ve birçok insan kendini bu ağırlıktan kurtarmak içi çabalıyor. Şimdi herkes doğal bitkilerle o rahatsızlık verici yağlardan kurtulmak için uğraşıyor. Bir doğal içecek reklamında “doğada sağlığa kusur etmezsen o da sana armağanını verir” diyor. Zayıflatan bitkiler de böyle. Doğaya inanan herkes için gelen sonuçlar insanı mutlu ediyor. Zayıflama sağlayan trendy bitki kombinasyonları sayesinde, kadınlar bitkilerle sadece form kazanmayı değil, doğal yaşam biçimlerini de seçiyorlar. (www.bitkiselzayiflama.net)

Hayata mantıklı bakanlar için aslında şimdi zayıflamanın tam zamanı diyebiliriz! Çünkü yağlardan, karın bölgesinden, basenlerinden rahatsız olanlar, artık bahara 5 ay veya 6 ay kala fit bir beden için “kişisel form planı” yapıyorlar. Eğer matematiksel düşünürseniz, bu zamanlama forma girmenin uygun zamanı. Önemli günlerden biri olan yılbaşını da unutmayalım. Yeni yıl geliyor. Yeni yıla kadar da sizi üzen kilolardan bu şekilde kurtulabilirsiniz.

Herbalium olarak bize danışmak amacıyla sorularınız yolladığınız maillerinizde isim ve eposta adresleriniz var. Bunları burada yayınlama gereğini duymuyoruz, sadece sorunuzu yayınlıyoruz. Fakat isminizin ve mailinizin yayınlanmasında bir problem görmüyorsanız “sorumu yanıtlarken adımı kullanabilirsiniz” diye not düşebilirsiniz.

Ben 1 ay sonra evleneceğim. Ama bir türlü zayıflayamıyorum, bana yardım edin.
Ela Hanım, içerdikleri protein ve yağ yakımını hızlandıran enzimler sayesinde sindirimi de kolaylaştırıyor bazı şifalı bitkiler. Yaratıcımız doğada her şeyin dengesini ona göre yaratmış. Tabiatta büyüyen kimi otlar, vücudu en iyi şekilde forma sokmaya yardımcı oluyor. Metabolizmayı harekete geçiriyor, vücuttaki yağ oranının azalmasını hızlandırıyorlar. Ama her zaman altını çizdiğim gibi "gerçek" bitki olmalı. Doğanın koynundan, çimenliklerden, Anadolu’nun sağlıklı topraklarından zamanında toplanmış ve gölgelik yerlerde kurutulmuş, sağlıklı bitkiler kullanılmalı. Bunlar sadece beden enerjisini değil, zihin enerjisini de yükseltir.
Sağlıklı beslenme zayıflama için çok önemli. Kilo vermeye karar veren bayan olarak sadece açken yemek yemeye çalışın. Açık büfe ve tost gibi yemekleri tüketmeyin. Yemeğe çorba ile başlayın ve emek arasında içecek almayın. Şimdi havalar soğudu. Gün boyu içeceğiniz suya biraz sıcak su ekleyip, ılıklaştırarak öyle için. Beyaz pilav yerine bulgur pilavını tercih edin. (Fakat pişirmeyi haşlayarak yapın. Haşlanmış sıcak bulguru tabağınıza alın ve içine bir çay kaşığı sızma zeytinyağı ilave edip öyle tüketin. Kuralına uyarsanız doğa sizin yüzünüzü kara çıkarmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder