21 Ekim 2009 Çarşamba

Beyninizi Beslemek için Reçeteler

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CBeynin%209%20s%C4%B1rr%C4%B1%5Cbeyin021%5B1%5D.jpg

Zihinsel fonksiyonlarınızı gerçekleştirmek ve geliştirmek için düzenli beslenme gereklidir. Genellikle kalp için yararlı olan yiyeceklerin beyin içinde faydalı olduğu kabul edilmektedir. Çünkü optimal sonucu sağlayabilmek için her iki organ içinde oksijen akışının sağlanması gerekmektedir. Bu nedenle kalp rahatsızlıkları ve zihinsel gerilik bir arada ilerlemektedir.

Antioksidan açısından zengin besinler; nar, üzüm ve yaban mersini suyu beyini radikal zararlardan korumaktadır. Aynı zamanda omega 3 yağ asitlerinin bulunduğu balık, yapraklı yeşillikler ve ceviz nöronlar arasında iletişime destek olmaktadır.

Sizin için hem lezzetli hem de beyniniz için faydalı birkaç tane tarif seçtik:

Yabanmersinli kahvaltılık içecek
Bu kahvaltılık içecek altı kez Nobel’e aday gösterilen Dr. Joanna Budwig tarafından geliştirilen kanserle savaşan reçeteyi temel almıştır.
Mangolu Somon Balığı
Konu sağlık olunca en yağlı balık sağlık açısından en yararlı olandır. Somon gibi balıklar omega 3 açısından son derece zengindir ki bu da beyin fonksiyonlarında çok önemlidir. .

Fındık ezmeli- keçi peynirli- yaban mersini sirkeli salata

Sıcak keçi peynirinin kokusu yaban mersini sirkesinin tadını tamamlar. Yaban mersinli tütsülenmiş hindi salatası. Bu kırmızı, beyaz, mavi salatada yaban mersini domatese farklı ama lezzetli bir partner olur.

Çift meyveli tam buğday pankeki
Pankekimizi tüm meyvelerle doldurup üzerine bol kalorili krema yerine meyve şurubu koyarız. Tam buğday unu tarif içindeki lif ve E vitamini miktarını arttırır. Uygun gördüğümüz her yemeğin içine meyve ve sebze ilave etmek sağlıklı beslenme için basit ama etkili bir ipucudur.

Sarımsaklı ıspanak salatası
Ispanak, brokoli ve diğer yeşil yapraklı sebzeler zeka geriliğini yavaşlatmak için çok iyi yiyeceklerdir. Bilim adamları kalp için yararlı olan yiyeceklerin beyin içinde yararlı olduğunu savunmaktadırlar. Sarımsak da bunlardan biridir.

Çilekle Domatesin Dansı
Araştırmacılar çileğin beyni oksidatif stresten koruduğunu ve yaşa bağlı beyinde oluşan gerilikleri yada sorunları ortadan kaldırdığını kanıtlamışlardır. Bu tarif, çilek, küçük Roma domatesleri, acı kırmızı soğan, ıhlamur ve jalepeno kombinasyonu ile eski standartlara yeni bir yaklaşım getirmiştir. Beyniniz "Ole!" diyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder