25 Ekim 2009 Pazar

Biriken Yağlar ve Selülit Çözümleri

http://www.fazlakilo.com/image/haber/111_selulit123jpg

Soru 1: Fazla kilom olmamasına rağmen halen selülitlerim var. Ailem de kalıtımsal olarak görülüyor. Bölgesel zayıflatamadığınızı biliyorum fakat merak ettiğim onlar yiyeceklerin mi alerjik reaksiyon çeşitleri yoksa başka bir şey midir? Ne yapabilirim?

Soru 2: Uyluklarınızın dış kısmında olan çökük bir yağ kütlesine (selülite) sahipken nasıl zayıf olabilirsiniz ? Cellasene alabilir miyim? Ya da kardio ? Peki işe yararlar mı?

Cevap: Keşke sizin için muhteşem bir cevabım olsaydı. İlk olarak, bildiklerimizi tekrarlayalım:
Kesinlikle, bölgesel olarak zayıflayamazsınız. Dünyadaki bütün sit-ups (mekik çekmek), abs (karına ait kısımlar) bölgesindeki yağları; dünyadaki bütün hamle ve bacak egzersizleri de uyluk bölgesindeki yağları yok edemez. Bu, tüm bu egzersizleri yapmamanız anlamına mı gelir? Tabiî ki hayır. Sadece anlatmak istediğim, egzersizlerin problemli bölgenizdeki yağları yok etmesini beklemeyin anlamına gelmektedir. Genetiklerin, vücudunuza dağılmış olan yağlar üzerinde büyük bir etkisi vardır. Soy çekimi olması kaderiniz değildir, fakat yağ depolamasına meyilli olduğunuzu bilmeniz ve kas yapmanızın, iyi bir diyet ve egzersiz rejim planlamanıza için size yardım edebilir. Selülit deriye yakın lifli bölgelerde hapsolan bir yağdır. Sığ gölgeli derelerdeki sular gibi, nehrin geri kalan kısmı kururken olduğu yerde kalmaya yönelir. Bazı insanlar, selülitin özel bir yağ “çeşidi” olduğunu ve toksinlerin daha yüksek seviyede depolandığı teorisini ileri sürerler fakat bu sadece boş bir spekülasyondur.
Cellasene işe yarar mı? Hayır. Paranızı saklayın.
Bütün fazla kilolarınızı verdiğinizde uyluklarınızın dış kısmında olan yağ yumrularınız gerçekten olabilir mi? Olabilir. New York Şehir Maratonu döneminde, en iyi zamanlarını koşuya vermiş kadın koşucularının çoğu halen “sallanan uyluklara” sahiplerdi. O bölgenizde yağ depolamaya “programlanmış” sanız, vücudunuzun her bölgesinden atabilseniz bile yağ depolayan bölgenizden selüliti atmanız zor, hem de çok zordur.
Peki, bu durumda ne yapabilirsiniz?
Vücuttaki çoğu işlevleri mantıklı olarak varsaydığımızı düşünüyorum, yağ bozulması ve toksinlerin gidermesini içererek, bunlar makul yiyecekler, yiyecek alerjileri, yanlış sindirim ve absorpsiyon ( emme), yada yetersiz bir diyet ile azaltılabilinir yada engellenebilinir.Yeme alışkanlığınıza niye mağara adamı açısı şansı vermiyorsunuz? Mümkün olabildiği kadar, normalde yediğiniz yiyecekleri diyetinizden çıkarmayı deneyin. Bana göre, inatçı kütle yağlar için yapabileceğiniz en iyi şey, mümkün olduğunca allerjen, işlenmiş ve arıtılmış yiyecekler, şeker ve de diğer sorunlu olan yiyecek ürünlerini bir diyette rahatça yemektir. Nasıl olduğunu görmek için buğday ve mandıra gibi besinle ile ilgili gelişimin “son zamanlarda” çoğu oluşturanlarını geçici olarak atmayı deneyebilirsiniz.
Başarabileceğiniz en iyi egzersiz programı ile birleştirilen bir mağara adamı diyeti,, “ toplanıp briken yağlar” ya da selülitleri yok edebilir mi? Dürüstçe söylüyorum, bilmiyorum. Fakat liposakşın dışında, bu diyetin başarı şansısının daha yüksek olduğunu biliyorum.

Gebelik ve Beslenme

http://www.hamileblog.com/wp-content/uploads/2009/07/gebe2.jpg

Başarılı ve Sağlıklı Bir Gebelik İçin

Ailenizi genişletmeye karar verdiniz, hamile kalmayı düşünüyorsunuz. İşte size hem diğer aile fertlerinin hem de sizin için beslenmenin püf noktalarını içeren bir rehber:

Besin Çeşitliliğine dikkat edin: Yiyeceklerinizin çeşitlendirilmesi, beslenmeden elde edeceğiniz faydanın maksimuma çıkarılabilmesi için gereklidir. Hem ana grup gıdalar arasında, hem de gruplar içinde değişik yiyecekler yemeye gayret gösterin.

Besin Piramidi size yiyecekler arasında yapacağınız değişikliklerde faydalı olabilmek amacı ile geliştirilmiştir. Buradaki yiyecek değişim tablolarının da yardımı ile beslenmenizi çeşitlendirin.

Sağlıklı kilo ve Egzersiz: Sağlıklı kilonun korunması hem birçok hastalığın önlenebilmesi, hem de gebeliğin sağlıklı olabilmesi ve korunabilmesi için önemlidir. Çok fazla zayıflık ta, çok fazla şişmanlık ta başarılı bir hamilelik şansını tehlikeye atar.

Sağlıklı kilo herkes için standart değildir. Gebe kalmadan önce ideal kilonuz için doktorunuza danışmanız önemlidir. Kilo değişiklikleri ani olmamalı, uygun bir süreye dağılmalıdır. Bu konuda doktorunuzdan yardım alın.

Bol Miktarda Meyve, Sebze ve Tahıl Tüketin: Sağlıklı beslenmenin temel taşları meyve , sebze ve tahıllardır.Bu gruptaki besinler lifler ve yaşam için zorunlu vitamin ve mineraller açısından çok zengindirler.Aynı zamanda birçok çalışmanın sağlık açısından önemini gösterdiği fitokimyasallar açısından zengindirler.

Bu yiyecek grupları içinde değişiklikler yapmak önemlidir. Çünkü bu gruptaki değişik besinlerde farklı maddeler bulunur. Hamileliğin ilk dönemlerinde çok gerekli olan Folik Asid bakla, yeşil lifli sebzeler, karnabahar, brokoli ve taneli tahıllarda bulunur.C Vitamini meyveler (özellikle turunçgiller), domates, biber ve yeşil sebzelerde bulunur. B6 Vitamini patates, muz ve bütün tahıllarda bulunur.Beta Karoten koyu yeşil ve koyu sarı sebzelerde bol miktarlarda bulunur.

Sature Yağ ve Kolesterolü düşük yiyecekler yiyin:Yağlar vücuttaki bazı hücrelerin yapımında ve vitaminlerin emiliminde önemli rol oynarlar. Ancak sature yağlar ve kolesterol gibi bazı yağ grupları obesite ve arterioskleroz gibi bazı kronik hastalıkların oluşmasına sebep olabilirler. Obesite, arterioskleroz ve kronik hastalıklar döllenme yeteneğini etkiler ve hamilelikteki riskleri arttırır.

Genel tavsiye yiyeceklerle alınan yağın toplam kalorinin % 30 unun üzerinde olmamasıdır.Diyetle alınan üç tip yağ vardır: Sature, poliansature ve monoansature yağlar. Sature yağlar toplam kalorinin % 10 unu geçmemelidir. Bu yağ tipi damar tıkanıklığından sorumlu tutulmaktadır.

Hayvansal gıdaların çok fazla tüketilmesi kan kolesterol düzeylerini arttıracaktır. Bütün hayvansal gıdalar, özelliklede yumurta sarısı, karaciğer ve diğer sakatatlar kolesterol içermektedir. Günde 300 mg ın altında kolesterol alınması önerilmektedir.

Yiyeceklerinizdeki Şeker Oranını Ilımlı Düzeylerde Tutun: Aşırı şekerli yiyecekler dişlerde çürümelere yol açacaklardır. Ayrıca pastalar, tatlılar gibi şekerli yiyecekler ideal kilonuzu korumanız açısından tehlike oluşturacaklardır. Sağlıklı bir gebelik için şeker tüketiminizi ılımlı düzeylerde tutmalısınız.

Yiyeceklerinizdeki Tuz ve Sodyum Oranını Ilımlı Düzeylerde Tutun: Çoğu kişilerde tüketilen aşırı tuz hipertansiyona sebep olmaktadır. Hipertansiyon kalp krizi riskini arttırmaktadır. Hamile kalmak isteyen kadınlarda hipertansiyonun oluşması hamilelik esnasındaki riskleri arttırır.Genellikle günlük sodyum alımının 2400 mg ile sınırlandırılması önerilmektedir.( 1/4 çay kaşığı tuz 500 mg sodyum içermektedir)

Yediğimiz birçok yiyecekte ve tuzda sodyum bulunmaktadır. Özellikle konservelerde ve hazır gıdalarda sodyum oranları yüksektir. Bu yüzden yiyeceklerin etiketlerini mutlaka okuyun ve tuzdan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın.

Lifli Yiyecekler Tüketin: Lifli yiyecekler sağlıklı yaşam için önemlidir. Sindirimi kolaylaştırırlar, bazı kanserlerin oluşumunu önlerler, kan şekeri ve kolesterol düzeylerini dengelerler. Genellikle yaşa bağlı olarak günlük 20-35 gr besinsel lif tüketilmesi önerilmektedir. Eğer bu düzeylerde besinsel lif tüketmeye karar verdiyseniz bunu aşamalı olarak arttırın ve 8 fincan sıvı almaya özen gösterin.

Çözünebilir ve çözünemez olmak üzere iki tip besinsel lif vardır ve her ikisi de sağlık açısından önemlidir. Çözünemez lifler bütün tahıllar, taze meyve ve sebzede bulunur. Çözünebilir lifler ise kuru fasulye, bakla, yulaf, arpa , patates, elma ve armutta bolca bulunur.Genellikle bu besinler her iki tip lifi de farklı miktarlarda içerirler.

Alkol Tüketiminizi Sınırlandırın veya kesin: Hamileliği planlayan bir ailede hem anne hem de baba adayı alkol tüketimini sınırlandırmalıdır. Alkol tüketimi doğacak bebeğinizde ciddi doğumsal bozukluklara sebep olabilir. Alkol boşuna alınan kaloridir ve besin dengenizi bozar. Fazla alınan alkol şişmanlık, hipertansiyon ve birçok sağlık problemlerine yol açabilir.

Kafein Tüketiminizi Sınırlandırın: Kafein ile kronik hastalıklar arasında direk bir ilişki açıkça saptanamamıştır. Ancak fazla miktarlarda alınan kafeinin sağlık üzerine bazı olumsuz etkileri vardır. Her kişinin kafeine karşı toleransı değişiktir. Genellikle çok kişi günlük 500 mg ın üzerindeki kafeini (3-4 küçük fincan kahve) tolere edemez. Bu tip kadınların hamileliklerinde kafein miktarını azaltmaları önerilir.

Kafein merkezi sinir sistemi üzerine etkili olarak aşırı gerginlik ve dikkat dağınıklığına sebep olabilir. Hamileliği planlayan ailelerde hem anne hem de baba adayının kafein alması gerginliğe sebep olabileceğinden ve bu da döllenme yeteneğini etkileyebileceğinden sınırlandırılmalıdır. Kafeinin bırakılması esnasında baş ağrısı ve yorgunluk gibi belirtiler ortaya çıkabilir. 2-4 haftalık bir sürede kademeli olarak bırakmak bu belirtilerin aşılmasında faydalı olabilir.

İştahınızın Hakimi Olun!...

http://img03.blogcu.com/images/e/n/t/entelhatun/bitter_cikolata_1252488166.jpg

Gün içinde iştahınıza hakim olamayarak sürekli birşeyler yeme isteği mi duyuyorsunuz? Bu nedenle fazla kilolarınızla başınız dertte mi? Aslında bu durumdan birkaç küçük püf noktasına dikkat ederek kurtulabilirsiniz.
Diyetisyen Yasemin Batmaca’nın önerilerine kulak verin...
Atıştırma Krizlerinden Kurtulun
Gün içinde sık ve az öğünler yemek, iştahınızın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu. Belki yine arada bir şeyler atıştırmak isteyebilirsiniz, ama bu sefer yiyeceğiniz miktarlar az olacaktır. Böyle bir durumda atıştırmak için sağlıklı karbonhidratlara yönelin, çünkü bu besin türü sindirim sisteminde daha uzun süre kalıyor ve şeker seviyenizi yavaşça yükselterek daha uzun süreli bir tokluk hissi sağlıyor.
Çiğneyerek Yiyin
Yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak, beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine zaman tanımak anlamına geliyor. Üstelik bu şekilde tat alma duyusu da tatmin oluyor. Böylece doyduğunuzu anlamanızla, yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalıyor. Fazla yemekten kaynaklanan sindirim sorunlarından kurtulmanız da ayrı bir avantaj!
Yemeklerinizi Tatlandırın
Yapılan araştırmalara göre, tat alma duyusunu değişik tatlarla tatmin etmek, daha az miktarlarla yetinmeyi sağlıyor. Sürekli aynı yemeği yemek de, özellikle tadı hoşunuza gitmiyorsa, bir süre sonra tat alma mekanizmanızın iptal olmasına yol açıyor. Ve bu nedenle de kendinizi sanki hiç yemek yememiş gibi hissedebiliyorsunuz. Böyle bir durumu engellemek için öğünlerinizi taze otlarla ve baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
Bol Bol Su İçin
Su içmek kendinizi tok hissetmeniz açısından önemli. Ayrıca vücudunuz susuz kaldığında çoğu zaman açlık hissine benzeyen sinyaller gönderiyor. Bol su içmek, bedeninizin su istediği zamanlarda yemeğe yönelmenizi engelleyecektir.
Güç Gerektiren Egzersizler Yapın
Egzersizleriniz zorlaştıkça vücut ısınız artıyor ve daha fazla kalori yakmaya başlıyorsunuz. Bu durum da egzersizi takip eden birkaç saat boyunca iştahınızın bastırılmasına neden oluyor. Böyle bir durumda normal öğün saatinden birkaç saat önce egzersiz yapmak en mantıklısı. Çünkü öğün saati geldiğinde spor yapmanın verdiği etkiyle iştahınız biraz daha kapanır. Fakat asla öğün atlama hatasına düşmeyin, aksi halde hem vücudunuz zayıf düşer, hem de bir süre sonra aşırı yeme isteği duyarsınız.
Beyninize de Hakim Olun
Beyin, vücutta enerjinin azaldığını fark eder etmez açlık hissetmemize yol açan kimyasal maddeler salgılıyor. Bunun sonucu doğal olarak biz de yeme gereği hissediyoruz. Ancak beynimizin bu kimyasal maddeleri salgılayan kısmı, aynı zamanda duyguları da kontrol ediyor. İşte, sıkıldığımız veya kendimizi kötü hissettiğimizde hemen buzdolabına koşmamızın başlıca sebebi bu. Ayrıca yemeklerin tadı, kokusu veya görüntüsü de açlık duygusuna neden olabiliyor. Örneğin, yemek sonrasında canınız tatlı vitrininde duran o dondurma kasesinden çekiyorsa, bunun nedeni kesinlikle aç olmanız değil, kontrolden çıkan yeme isteğinizdir. Eğer bunu aklınızdan çıkarmazsanız, tokken yediğiniz yemek miktarını en aza indirmiş olursunuz.

Kalori yakmanın 20 yolu

Sadece hayat tarzınızı değiştirerek güvenli bir şekilde kilo verebilirsiniz. Nasıl mı?

Özel yiyecekler almadan, pahalı diyet kulüplerine katılmadan sadece hayat tarzınızı değiştirerek güvenli bir şekilde kilo verebilirsiniz.

1- Kilo almanın en önemli nedenlerinden biri yemek aralarında atıştırmaktır. Atıştıracağınız zamanlarda su için.

2- Buzdolabınızı boşaltın. Böylece hem para harcamazsınız hem de sizi atıştırmaya iten neden yok olur.

3- Yeterince uyuyun. Böylece, yiyerek alacağınız enerjiyi uyurken toplamış olursunuz.

4- Alkol, ekmek ve karbonhidratlardan uzak durun.

5- Karanlık ortamlarda bulunmamaya ve akşamları bir saat önceden uyumaya çalışın. Eğer akşam bir şeyler izlemek istiyorsanız. Karanlık değil, aydınlık bir ortamda yapın bunu.

6- Mutlaka kahvaltı yapın. Bu size gün içinde harcamanız gereken enerjiyi verecektir ve öğlen yemeğinde çok acıkmayacaksınız.

7- Öğün aralarında yeme istedi doğduğunda, sevdiğiniz bir müziği dinleyin. Araştırmalar, müzik dinlediğinizde de sevdiğiniz bir yemeği yediğinizde de beyninizin aynı bölgesi uyarılıyor.

8- Ayakta hiçbir şey yemeyin.

9- Yeşil çay için. Araştırmalar gösteriyor ki, yeşil çay içmek vücuttaki kalorilerin yakılmasında çok etkili. Günde 3 bardak yeşil çay içmeye çalışın.

10- Yediğiniz şeye konsantre olun. Televizyon seyrederken, bir şeyler okurken ya da e-maillerinize cevap verirken yemeyin.

11- Dışarı çıkın. Günde en az 20 dakika dışarıda oturmaya ya da yürüyüş yapmaya özen gösterin. Çünkü gün ışığı yeme isteğinizi kontrol etmenize yardımcı oluyor.

12- Sağlıklı şeyler yiyin. Dışarıda yemek yediğiniz zaman çocuk mönüsü ya da sossuz salata yiyin.

13- Kendinizi çok fazla zorlamayın. Diyet programınızı yaparken 1200 kalorinin altına düşmemeye özen gösterin.

14- Bahçe işleriyle uğraşın. 1 saat bahçe işiyle uğraşmak 500 kalori yakmanızı sağlar.

15- Asansör kullanmak yerine merdivenden çıkın.

16- Ev işi yaparak da kalori yamanız mümkün. Ufak tefek ev işleriyle uğraşın.

17- İp atlayın. Bu muhteşem bir egzersizdir ve diğerlerinden daha eğlencelidir.

18- Sık ama az yiyin.

19- Çikolatayı çok seviyorsanız, her akşam bir parça (küçük tabi ki) çikolata yiyin.

20- Kendinizi sıkıntıya sokmayın, her şey beyinde biter.

Nasıl zayıflanır?

http://www.harikayiz.biz/wp-content/uploads/2009/06/fft20_mf2785501.jpg

1 - Bir şey yediğiniz sırada eğer sizi kimse görmüyorsa, o yediğiniz şeyin kalorisi sayılmaz.
2 - Bir çikolatanın yanında bir bardak soda içiyorsunuz... Yine karlısınız, çünkü çikolatadaki kaloriler soda tarafından tamamen elimine edilir.
3 - Biriyle birlikte yemek yiyorsanız, eğer siz ondan az yemişseniz sizin kaloriler ona yazılacağından siz hiç kalori almış sayılmazsınız.

4 - Sıcak içeceklerden cappucino, kakao ve çikolata gibi yiyeceklerde bulunan kafein bu yiyeceklerdeki kaloriyi tamamen yok eder.

5 - Popcorn, Alaska, Frigo gibi "sinema" bağlantılı yiyecekler de kaloriden sayılmaz, çünkü bunlar eğlence dünyasının parçasıdırlar, vücut depomuzun değil.

6 - Kurabiye, bisküvi, kek turu yiyecekleri ne kadar çok parçalara bölerek yerseniz kalorileri giderek bir o nispette azalır.

7 - Çatal bıçakların üzerinde kalmış olup da yaladıklarınız asla kaloriden sayılmaz (Örnek: Sandviç hazırlarken bıçağı daldırdığınız fıstık ezmesi veya krepin üzerine yayacağınız çikolata sosu )

8 - Aynı renkten yiyecekler bir arada alınırsa, daha düşük kalorili olanın miktarında kalori alınmış olur. (Örnek: Ispanak ve fıstık, mantar ve beyaz çikolata).. Ah bu arada tabii ki çikolata dünya çapında bir renktir ve diğer bütün renklerle uyum sağlayabilmektedir...

9 - Donmuş yiyeceklerin hiç birinde hiç kalori yoktur, çünkü kalorinin ısıyla ilgili olduğunu herkes bilir ve bunlar soğukta asla barınamazlar. Dondurmalar bu durumun en iyi örneğidir.

Ve ..... Son olarak zayıflamada en etkili çare: Siz asıl etrafınızdakileri şişmanlatmaya bakın, ya da arkadaşlarınızı sizden daha kilolu olanlardan seçin, böylece mutlaka olduğunuzdan daha zayıf görüneceksiniz.

Zayıflamak Isteyenlere Mucize Gibi

http://www.saglikvediyet.com/wp-content/uploads/2009/06/zayiflama14.jpg

Sofraya oturmadan 15 dakika önce bir yemek kaşığı dereotu yerseniz sofradan daha erken kalkarsınız. 10 dakika sonra tokluk hissi artacaktır. Daha az yemek yersiniz.

Diyet yapanların özellikle yemesi gerekir. Açlık duygusana fren yaptıran dereotudur. Hatta yemek arasında da yiyebilirsiniz. İştahınızın yavaş yavaş kalktığını görürsünüz.

Göreceksiniz ki iştahınız daha erken kapanacak ve doygunluk duygunuz daha erken gelecektir

Hormonlu Gıdaları Nasıl Anlarız

http://www.ogretmenlersitesi.com/images/news/saglik_hormonlu.domates.jpg

Günümüzde ne yazık ki tükettiğimiz gıdaların çoğunun üretiminde sağlığımız için zararlı kimyasallar kullanılıyor. Oysa hormonlu gıdaları ayırt etmek elimizde. İşte sebze ve meyve seçiminde dikkat edilmesi gerekenler:

“Bitkilerde büyüme ve gelişmeyi düzenleyici olarak kullanılan, düşük yoğunluklarda dahi etkili olabilen ve bitkilerde sen¤¤¤lenerek taşınabilen organik maddeler” olarak tanımlanan hormonlar, insan nüfusunun hızla arttığı günümüzde, tarım ürünlerinin verimliliğini artırma amacıyla ne yazık ki bilinçsizce kullanılıyor. Türkiye’de özellikle domates, patlıcan, patates, kabak, salatalık, üzüm, elma, çilek, kavun, buğday, arpa, yulaf, çavdar ve çeltikte hormona sıkça rastlamak mümkün. Hormonlu gıdaların zararları Sıklıkla tüketilen hormonlu gıdalar, vücuttaki hormon dengesinin ve bağışıklık sisteminin bozulmasına, şişmeye, yağlanmaya ve hücreleri zayıflatarak kanser yatkınlığını artırmaya neden olur. Hormonlu gıdaları nasıl anlarız? Hormon takviyesi özellikle zamansız yetiştirilen ürünlerde çok fazla uygulanıyor. Bu nedenle, artık her mevsim her şeyi bulabiliyor olsak da, meyve ve sebzeleri normal zamanlarında tüketmeye çalışmalıyız. Bazı sebzelerin tüketilmemesi gereken zaman aralıklarına gelince: Domates: 15 Ekim - 10 Kasım / 10 Nisan – 5 Mayıs Patlıcan: 15 Kasım – 15 Mayıs Kabak: 1 Kasım – 15 Mayıs Ayrıca meyve ve sebzeler bazı alışılmayan özellikleriyle de size hormon kullanılıp kullanılmadığını belli ederler. Bunlara dikkat edin: Domates çekirdeksiz, içi çok sulu ve boş Kabağın şekli bozuk ve çekirdeksiz Patlıcanın içi süngerimsi ve çekirdeksiz Biber aşırı büyük ve etli, çekirdek evi boş, etli kısmı sert Patates şekilsiz ve yumruları yapışık, içi kara, Karpuzun çekirdek yerleri boş, ise bu ürünler hormonlu demektir.

Diyet Bıraktıran Bahaneler


http://img2.blogcu.com/images/g/u/z/guzelkonular/kilo_verme.jpg

Yanıtınızı biz zaten biliyoruz! Hangimiz zayıflama maceramızda ümitsizliğe kapılıp, diyeti bırakmak için çeşitli bahaneler aramadık ki? Ama artık bahanelere son! Doğum sonrası kiloları verebilmeniz için bütün bahanelerinize bir yanıt bulduk!

Diyete karar vermek ve bunu sürdürmek çoğumuz için hem sıkıcı, hem de zor bir süreç. Özellikle arkadaşlarla çıkılan yemekler, birbiri ardına gelen davetler, lezzetli yiyecekler diyete başladığımızda bizlerin en büyük düşmanı oluyor. Kendimize bile itiraf etmekte zorlandığımız bu durumu inandırıcı kılmak için ``Az yesem bile kilo alıyorum'''' , ``Su içsem yarıyor'''' gibi bahaneler uyduruyoruz. Oysa bunların hiçbiri doğru değil, çünkü kararlı ve inançlı olunduğunda kilo veremememiz için hiçbir sebep yok... İşte bahaneler ve yanıtları...

Çok az yiyorum, yine de kilo veremiyorum!

Çok az yediğiniz halde kilo veremediğinizi düşünüyorsunuz. Peki şimdiye kadar hiç yediğiniz yiyeceklerin listesini tuttunuz mu? Bir gün boyunca yediklerinizin listesini tutsanız, düşündüğünüzden çok daha fazla yediğinizi göreceksiniz. Belki de çok fazla abur cubur yiyorsunuz ve bunları normal yiyeceklerden saymadığınız için az yediğinizi düşünüyorsunuz. Unutmayın, kalorisi düşük yiyeceklerle beslenir ve hareketli bir yaşam sürerseniz, istediğiniz ölçülere kolaylıkla kavuşmanız mümkün.

Sevdiğim yiyeceklerden vazgeçmek istemiyorum!

Diyet yaparken sevdiğiniz yiyeceklerden vazgeçmenize gerek yok. Çikolata, patates cipsi ve dondurmadan vazgeçemem diyorsanız, bu yiyeceklerden az miktarda ve çok sık olmamak kaydıyla yiyebilirsiniz. Tabii bir an için kendinizi kaybedip, diyetten hemen vazgeçmeniz riskini de göz önünde bulundurmanız gerektiğini de unutmayın.

Daha önce pek çok kez denedim ama başarılı olamadım

Diyet yapmayı daha önce denemiş ve başarısızlığa uğramış olabilirsiniz. Fakat sakın vazgeçmeyin. Geçmiş deneyimlerinizden de ders alarak hatanızı fark etmeye çalışın. Örneğin; diyetiniz sırasında çok katı kurallar mı koydunuz? Kısa zamanda çok fazla kilo kaybetmek mi istediniz? Bir başkası istediği için mi diyete başladınız? Bütün bu soruların cevaplarını bulmaya çalışın. Bu kez daha önce yaptığınız hataları yapmayın. Daha gerçekçi olun, ne kadar sürede kaç kilo verebileceğinizi iyi hesaplayın. Ve mükemmel olmasanız da en azından elinizden geleni yapabileceğinizi düşünün.

Diyet yiyecekleri çok pahalı

Diyet bisküvileri, kekleri, çikolataları gerçekten de pahalıdır. Fakat siz bunların yerine kolaylıkla satın alabileceğiniz ve en az diğerleri kadar etkili olan sebze, meyve, pirinç, yoğurt ve beyaz eti deneyebilirsiniz. Böylece kendi diyet yemeklerinizi kendiniz yaratabilirsiniz. Sonuçta hem paranız cebinizde kalır, hem de diyetiniz yarım kalmamış olur.

Sigarayı yeni bıraktım, bir de diyet yapamam

İster inanın, ister inanmayın sigarayı bırakma dönemleri yeme alışkanlıklarını değiştirmek için en uygun zaman. Bunu başarabilmeniz için olumlu düşünmeniz, kendinizi meşgul etmeniz ve planlı olmanız yeterli olacak. Acıktığınızı hissettiğinizde hemen bir elma ya da başka bir meyve yiyin. Bir yandan sigarayı bırakırken diğer yandan yeme alışkanlıklarınızı da değiştirebilir ve bu olumsuz dönemi kendiniz için olumlu bir hale çevirebilirsiniz.

Kilolarım ailemden geliyor

Şişmanlık bir yönüyle genlere bağlı olabilir. Ama bu durum sizin hiç kilo veremeyeceğinizi göstermez. Ailenizde kalıtsal olarak gelişen bir şişmanlık söz konusuysa bile, siz sağlıklı bir diyet programıyla ve düzenli egzersizlerle kilo verebilirsiniz. Sizin şanssızlığınız büyük olasılıkla bünyenizin küçük yaşınızdan beri size verilen geniş porsiyonlar, kızartmalar ve çikolatalara alışık olması. Ama doğru bir diyet programıyla bütün bunların üstesinden gelmeniz mümkün...

Meyve ve sebzeden nefret ediyorum

Rahat bir koltuğa oturun. Arkanıza yaslanın ve gözlerinizi kapayın. Kendinizi sahilde kumların üzerinde bir şezlongda farzedin. Önünüzde büyük geniş bir tabak ve içinde birbirinden lezzetli muhteşem görünüşlü tropikal meyveler... Dişlerinizi sulu bir kavuna geçirdiğinizi hayal edin. Hala meyvelerden nefret ediyor musunuz? Sadece belirli bir meyve ya da sebze seçmek zorunda da değilsiniz üstelik, diyet yaparken yiyebileceğiniz bir sürü meyve çeşidi var. Ayrıca her zaman taze meyve ve sebze yemenize de gerek yok. Bu besinleri, kimi zaman dondurulmuş, kurutulmuş olarak da yiyebilir ya da sularını içebilirsiniz. Meyveli yoğurtlar, meyve salataları da diyetiniz boyunca sizi bekliyor.

Bilinçsiz zayıflamaya hayır!


http://i.milliyet.com.tr/GaleriHaber/2009/06/11/fft20_mf278538.Jpeg

Kulaktan dolma, reklamlarda gördüğünüz yöntemlerle kilo vermeye çalışmayın...

Zayıflayayım derken, iyice şişmanlayabilir, sağlığınızdan olabilirsiniz. Dünyada ve Türkiye de son yıllarda sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için harcanan zaman, efor ve maddi olanaklara bakıldığında, şişmanlık konusunda çok fazla bir mesafe kat edilmediği görülebilmektedir.

Şişman insanlar vücutlarında bulunan yağlardan kurtulmak için sihirli ilaçlar, metotlar aramakta, görsel, yazılı basından gördüğü reklamlarla bu yöntemleri uygulamaktadır. Şişmanlıktan kurtulmak için uygulanan bu yöntemler şöyle sıralanabilir:

• İlaç tedavileri

• Naylon eşofman

• Bölgesel egzersizler

• Elektrik stimulasyonu veren cihazlar

• Düşük kalorili diyetler

• Diuretik maddeler içeren gıda maddeleri (sıvı kaybı sağlayan)

• Tek tip gıda maddeleriyle beslenme.

Aslında bu yöntemlerin hepsi kilo vermenizi sağlamaktadır, ama birinci ve önemli amaç, vücuttaki yağ oranımızı dengelemek, yani vücutta bulunan yağ kitlesinden sağlıklı biçimde kurtulmaktır.

Yukarıda sayılan yöntemlerle istediğiniz kiloya inebilseniz dahi, vücudunuzun istediğiniz görüntüye ve sağlığa kavuşmasını sağlayamayabilirsiniz. Eskiden yağlı ama yine de sert kol ve bacaklarınız ölçü olarak biraz daha incelse de, vücudunuz o eski sertliğini yitirebilir, kas kitlesi azalacağı için uzuvlarınız yağların iyice belirginleştiği bir şekilde ortaya çıkabilir.

Bu yöntemlerle kilo veren insanlar daha sonra alacakları kilolarla vücutlarındaki yağ oranını daha da artıracak, böylece sağlığını iki misli tehlikeye sokmuş olacaktır. Kısacası bilinçsizce uygulanan bu geçici yöntemlerle, vücudumuz için çok gerekli kas kitlelerini kaybetme riski büyüktür. Kaslar yağları yakan fabrikalar olduğundan, amacın kas kütlesi yitirilmeden yağ kitlesinden kurtulmak olduğu unutulmamalıdır.

Şişmanlıktan kurtulmak için uyguladığınız katı diyetler ve uzun yürüyüşlerle, vücutta yakacağınız yağ sınırlı olacaktır

Doğadaki bitkilerin ödülü: Fit bir vücut

Doğadaki bitkilerin ödülü: Fit bir vücut

Bir doğal içecek reklamında, "doğaya saygıda kusur etmezsen o da sana ödülünü verir" diyor. Kilolara savaş açan bitkiler de aynen böyle. Doğaya inanan herkes için varılan sonuçlar, insanı mutlu ediyor. Zayıflama sağlayan bitki kombinasyonları şimdi çok ‘trendy’...

Kilolar aynı zamanda ruhsal bir ağırlık yapıyor ve birçok insan kendini bu ağırlıktan kurtarmak içi çabalıyor. Şimdi herkes doğal bitkilerle o rahatsızlık verici yağlardan kurtulmak için uğraşıyor. Bir doğal içecek reklamında “doğada sağlığa kusur etmezsen o da sana armağanını verir” diyor. Zayıflatan bitkiler de böyle. Doğaya inanan herkes için gelen sonuçlar insanı mutlu ediyor. Zayıflama sağlayan trendy bitki kombinasyonları sayesinde, kadınlar bitkilerle sadece form kazanmayı değil, doğal yaşam biçimlerini de seçiyorlar. (www.bitkiselzayiflama.net)

Hayata mantıklı bakanlar için aslında şimdi zayıflamanın tam zamanı diyebiliriz! Çünkü yağlardan, karın bölgesinden, basenlerinden rahatsız olanlar, artık bahara 5 ay veya 6 ay kala fit bir beden için “kişisel form planı” yapıyorlar. Eğer matematiksel düşünürseniz, bu zamanlama forma girmenin uygun zamanı. Önemli günlerden biri olan yılbaşını da unutmayalım. Yeni yıl geliyor. Yeni yıla kadar da sizi üzen kilolardan bu şekilde kurtulabilirsiniz.

Herbalium olarak bize danışmak amacıyla sorularınız yolladığınız maillerinizde isim ve eposta adresleriniz var. Bunları burada yayınlama gereğini duymuyoruz, sadece sorunuzu yayınlıyoruz. Fakat isminizin ve mailinizin yayınlanmasında bir problem görmüyorsanız “sorumu yanıtlarken adımı kullanabilirsiniz” diye not düşebilirsiniz.

Ben 1 ay sonra evleneceğim. Ama bir türlü zayıflayamıyorum, bana yardım edin.
Ela Hanım, içerdikleri protein ve yağ yakımını hızlandıran enzimler sayesinde sindirimi de kolaylaştırıyor bazı şifalı bitkiler. Yaratıcımız doğada her şeyin dengesini ona göre yaratmış. Tabiatta büyüyen kimi otlar, vücudu en iyi şekilde forma sokmaya yardımcı oluyor. Metabolizmayı harekete geçiriyor, vücuttaki yağ oranının azalmasını hızlandırıyorlar. Ama her zaman altını çizdiğim gibi "gerçek" bitki olmalı. Doğanın koynundan, çimenliklerden, Anadolu’nun sağlıklı topraklarından zamanında toplanmış ve gölgelik yerlerde kurutulmuş, sağlıklı bitkiler kullanılmalı. Bunlar sadece beden enerjisini değil, zihin enerjisini de yükseltir.
Sağlıklı beslenme zayıflama için çok önemli. Kilo vermeye karar veren bayan olarak sadece açken yemek yemeye çalışın. Açık büfe ve tost gibi yemekleri tüketmeyin. Yemeğe çorba ile başlayın ve emek arasında içecek almayın. Şimdi havalar soğudu. Gün boyu içeceğiniz suya biraz sıcak su ekleyip, ılıklaştırarak öyle için. Beyaz pilav yerine bulgur pilavını tercih edin. (Fakat pişirmeyi haşlayarak yapın. Haşlanmış sıcak bulguru tabağınıza alın ve içine bir çay kaşığı sızma zeytinyağı ilave edip öyle tüketin. Kuralına uyarsanız doğa sizin yüzünüzü kara çıkarmayacaktır.

Detoksa nasıl hazırlanılır?

Detoksa nasıl hazırlanılır?

Detoks programına başlamadan idealde 2 hafta önce veya en azından 3-4 gün önce bir beslenme programı izlemelisiniz, böylece detoksunuzdan en yüksek verimi alabilirsiniz.
3514
Detoksa hazırlık beslenme programı:

• Kahve, siyah çay, asitli içecekler ve alkol tüketimi yapılmamalı.
• Güne oda sıcaklığında 2 büyük bardak su ile başlanmalı.
• Her gün 3 litre su (üstünde PH'ı 8 üzerinde yazan su) içilmeli. 1.5 litresi öğlene kadar, 1,5 litresi yatana kadar.
• Her gün taze sıkılmış sebze ya da meyve suyu (portakal suyu dışında) içilmeli.
• Sabah kahvaltısında salatalık, domates, biber, zeytin, kızartılmış bir dilim çavdar, yulaf gibi tam tahıllı ekmek yenebilir.
• Sıcak içecek ihtiyacı ıhlamur, rezene, adaçayı, tarçın gibi bitki çayları ile giderilebilir.
• Ara öğünlerde taze meyve, sebze, mesela kabuğu ile birlikte salatalık yenebilir. Bir avuç taze badem-fındık-ceviz ve kuru meyveler gibi atıştırmalıklar olabilir.
• Salatalar, zeytinyağlı sebzeler, taze hazırlanmış sebze çorbaları da tüketebilirsiniz.
• Hayvansal protein için sadece az miktarda balık tercih edilmeli.
• Et & tavuk, yumurta ve süt ürünleri tüketilmemeli.
• Mercimek, nohut, kuru fasulye, börülce gibi baklagiller yenebilir.
• Ağır karbonhidratlar (makarna, pilav, beyaz ekmek) yenmemeli.
• Az miktarda kahverengi pirinç, gün içinde 2-3 dilim kızartılmış çavdar, yulaf ya da Alman ekmeği yenebilir.
• Tatlı ihtiyacı için az miktarda hurma veya diğer kuru meyvelerden tüketebilirsiniz.
• Bol çiğ sebze ve meyve tüketilmesi tavsiye edilir.
• Akşam yemekleri tercihen 19:00’da bitmiş olmalı. Sonrasında sadece bitki çayı içilebilir.

Kolayca kilo vermek için 25 öneri



Kolayca kilo vermek için 25 öneri
1. Karıştırın
Sevdiğiniz meyve suyunu maden suyuyla karıştırın. Bunu yaparken, normalde içtiğiniz meyve suyunun yarısını kullanacağınız için, aldığınız kaloriyi önemli miktarda azaltmış olursunuz.

2. Telsiz telefon kullanın
En yakın arkadaşınıza günün sıcak dedikodularını verirken, aynı zamanda da kalori yakmaya ne dersiniz? Çamaşırları yıkayın (68 kalori), masayı hazırlayın (85 kalori), ya da çiçekleri sulayın (102 kalori). (Bu değerler, 68 kiloluk bir kişi ve yarım saat üzerinden geçerlidir.)

3. Sakız çiğneyin
Yakın zamanda yapılan bazı araştırmalara göre, tüm gün şekersiz (tatlandırıcılı/damla sakızlı) sakız çiğnemek metabolizma hızınızı yüzde 20 oranında artırıyormuş. Biz araştırmacıların yalancısıyız!

Kolayca kilo vermek için 25 öneri -2



Kolayca kilo vermek için 25 öneri
4. Abur cuburların karşılığını nakit ödeyin
Ne zaman biri size abur cubur, ya da yememeniz gereken bir şey önerdiğinde kabul ederseniz, kenara 1 lira koyup, bunu çocuğunuza, kardeşinize, ya da dilencilere verin. Paracıklar cebinizden eksilmeye başladığında, hayır demeyi de öğreneceksiniz.

5. Ambalaja dikkat edin
Ambalajların üzerlerini iyice okuyun. Çünkü kalori değerleri genellikle 100 gram üzerinden bildirilir. Oysa yediğiniz şey, 100 gramdan fazlaysa çok daha fazla kalori alıyorsunuz demektir.

6. Yürüyüşe çıkmadan önce yeşil çay için
Kafein yağ asitlerinin açığa çıkmasını sağlar. Böylece daha kolay yağ yakarsınız. Ayrıca yeşil çayda bulunan polifenoller (antioksidan bileşikler), kafeinle birleşerek yakılan kalori miktarını artırırlar. Ancak eğer yüksek tansiyonunuz varsa, bu öneriyi dikkate almayınız.

Kolayca kilo vermek için 25 öneri -3



Kolayca kilo vermek için 25 öneri


7. Yemeğinizi evden getirin

Dışarıda yemek genellikle daha çok kalori almanıza neden olur. Dışarıda bulmanın zor olduğu şeyleri evde hazırlayıp yanınızda getirebilirsiniz.

8. Kendi salata sosunuzu yapın
İlle da salata sosu istiyorsanız, bu tarife göre kendi salata sosunuzu yapın. Çünkü bu sosta bulunan yağ miktarı 1,5 gr ve içerdiği kalori de sadece 20′dir.

- 1 çay kaşığı balsamik sirke
- Çeyrek çay kaşığı zeytinyağı
- 3/4 çay kaşığı dijon hardalı
- Çeyrek çay kaşığı yaban turbu

Kolayca kilo vermek için 25 öneri -4



Kolayca kilo vermek için 25 öneri
9. Kan testi yaptırın
Yaklaşık 12 kadından birinin tiroid bezleri yeterince iyi çalışmıyor ve bu da metabolizmayı yavaşlatan etkenlerden.

10. Suyu tercih edin
Meşrubat tercihinizi sudan yana kullanın. Yanınızda şişe bulundurmak faydalı olabilir.

11. Tat alma duyunuzu yanıltın
Öksürük için olan mentollü drajelerden bir taneyi ağzınızda eritmek, canınız bir şey çektiğinde, bu duyguyu köreltebilir.

Kolayca kilo vermek için 25 öneri -5



Kolayca kilo vermek için 25 öneri
12. Baharatları kullanın
Örneğin yediklerinize acı eklemek, daha uzun bir zamanda acıkmanıza yardımcı olabilir.

13. İçtiniz mi beyaz için
Su gibi, az yağlı sütün de doyurucu etkisi vardır. Üstelik kalsiyum açısından da zengindir ve tok tutar.

14. Salata malzemelerini doğramayın, dilimleyin
Salatanız, sadece yeşilliklerden oluşmak zorunda değil. Havuç, kereviz, kabak ve diğer sebzeler de kullanılabilir. Ama bunları ince ince doğramak yerine, büyük parçalar halinde kesin. Hem yemesi daha uzun sürer, hem de daha çok çiğnersiniz. Bu da daha çabuk doymanızı ve ana yemekten daha az yemenizi sağlar.

Kolayca kilo vermek için 25 öneri -6



Kolayca kilo vermek için 25 öneri
15. Bir dostunuzu arayın
Kendinizi yalnız hissediyorsanız, kendinizi yemeğe vurmak yerine telefonu elinize alın.

16. Yediklerinizi yazın
Bu, neyi ne kadar yediğinizi bildiğiniz için, kendinizi kontrol etmenize yardımcı olur.

17. Uzaktan kumandayı emekliye ayırın
Uzaktan kumanda gibi aletler işinizi kolaylaştırmakla beraber, sizleri hareketsizleştirir.

18. Sprey yağları tercih edin
Böylece normalde kullandığınızdan çok daha az yağ kullandığınızı fark edeceksiniz.

Kolayca kilo vermek için 25 öneri -7



Kolayca kilo vermek için 25 öneri
19. Alırken küçüğünü tercih edin
Örneğin çikolata mı satın aldınız, bir bar yerine, bir paket almak demek, yüzde 44 daha fazla yemeniz demek. Riske girmeye gerek yok, küçüğünü alın, kaloriyi azaltın.

20. Yemeği pişirmeden önce ölçün
Makarna, pilav gibi besinleri yerken, miktarı kaçırıp daha çok yiyebilirsiniz. Oysa baştan yemeniz gereken kadarını ölçüp pişirirseniz, bu sorun ortadan kalkmış olur. Şöyle söyleyelim, 4 kaşık makarna ya da pilav, 1 dilim ekmeğe eşittir.

21. Aynasız yemek olmaz
Yemek yerken kendinize aynada bakmak, yüzde 22-32 daha az yemenizi sağlar.

Kolayca kilo vermek için 25 öneri -8



Kolayca kilo vermek için 25 öneri
22. Kutuyu açmadan önce bekleyin
Dondurma kutusunu açmadan önce, 10 mekikle, 10 şınav çekin. Bu hem atıştırma arzunuzu öldürebilir, hem de vücudunuzla sizi tekrar iletişime sokarak, amaçlarınızı size hatırlatabilir.

23. Çorbanız koyusundan olsun
İçinde büyük sebze parçaları olan çorba içen kişilere bakılacak olursa, hem daha çabuk doyuluyormuş, hem de yüzde 20 daha az yeniliyormuş.

Kolayca kilo vermek için 25 öneri -9



Kolayca kilo vermek için 25 öneri
24. Balık yemeyi ihmal etmeyin
Balık, son derece sağlıklı bir yağ tipi olan Omega-3 yağ asitlerini içerir. Omega-3 açısından zengin balıklar, tonbalığı, uskumru, somon ve morina balığıdır. Diyet yapan kişilere bakılacak olursa, her gün balık tüketenler, diyetlerinde balık olmayanlara oranla yüzde 20 daha fazla kilo kaybetmişler.

25. Biraz da ilhama ihtiyacınız var
Bazen ihtiyacınız olan motivasyonu yine ancak kendiniz sağlayabilirsiniz. Bu nedenle hazırlıklı olun ve buzdolabı, mutfak kapısı, bisküvilerin durduğu dolap ya da bilgisayar gibi yerlere sizi motive edecek yazılar yapıştırın. Örneğin; “Bir gofrete yenilmeyeceksin değil mi? Ne de olsa uzun bir yol kat ettin ve çok başarılı oldun.”

21 Ekim 2009 Çarşamba

Diyette başarıya götüren stratejiler

http://kadinolmak.com/resimler/diyet05.jpg

Bir diyetin başarısının sürekliliği için yaşam tarzınızda ve alışkanlıklarınızda kalıcı değişimler yapmanız gerekir. Sadece birkaç hafta ve hatta birkaç ay sağlıklı şeyler yemek ve egzersiz kesinlikle yeterli değildir. Bu davranışları yaşam tarzı haline getirmelisiniz

Kalıcı değişim gerekir

Kilo verme düşlerimizi gerçeğe çevirmek birçoğumuzun çeşitli nedenlerle ulaşamadığı bir hedef. Hızlı ve kolay kilo verdirme iddiasında olan sayısız moda diyet ve kilo verme programını duymuş ve uygulamış olabilirsiniz ama buna rağmen kilolarınız yerinde sayıyor ya da artıyorsa belki gözden kaçırdığınız bazı önemli noktalar var demektir. Bir diyetin başarısının sürekliliği için yaşam tarzınızda ve alışkanlıklarınızda kalıcı değişimler yapmanız gerekir. Aslında işin kalori hesabı kadar önemli bir yanı da beynimizde bazı şeyleri değiştirmektir. Bunu sağlamak için de belirli stratejilerle yola başlayın:

1-Öncelikle gerçekçi bir hedef belirleyin.

Yeni diyet ve egzersiz planınızdan beklentilerinize karar verirken gerçekçi olun. Sağlıklı kilo kaybı için haftada 0.5 - 1 kilogram olacak şekilde yavaş adımlar belirleyin. Zira sizi başarıya götürecek olan şey, ulaşılması güç olan yüksek hedefler belirlemek değil, hedeflere ulaşabilmek için gerekli alışkanlıklarınızı değiştirmektir.

2-Yediklerinizi ve içtiklerinizi kaydetmek için küçük bir not defteri edinin.

Gün içerisinde her yerde yanınızda taşıyabileceğiniz küçük bir not defteri, işte, alışverişte, otobüste, hatta bir doğum günü partisinde bile fark etmeden ne kadar gereksiz kaloriler aldığınızı size ayna misali gösterecektir. Bütün gün yediklerinizi ve içtiklerinizi tek tek kayıt altına alın.

3-Öğünlerinizi planlayın.
Bugün akşam yemeğinde bir davete mi katılacaksınız, davete gitmeden önce, mesela saat 6 gibi, biraz atıştırsanız da davete boş bir mide ile açlıktan gözü dönmüş şekilde gitmeseniz. Yoksa öğleden sonra çaya mı davet edildiniz, öğle yemeğini sebze yemeği veya salata, esmer ekmek ve yoğurt ile biraz hafif geçirebilirim gibi öğünlerinizi bir plan içerisinde yiyin.

4-Çevrenizdekilerden destek alın.
Kendi davranışlarınızın sorumluluğunu üstlenmeniz kilo vermenize yardımcı olabilir. Ama bu, tabii ki her şeyi tek başına yapmanız anlamına gelmez. Gerektiğinde sizi teşvik edebilecek eşinizden, ailenizden ve dostlarınızdan destek alın.

5-Kararlı olun
Kalıcı kilo verme işi, zaman ve çaba harcamayı gerektirir. Belirlediğiniz hedefe odaklanmalı ve yaşam boyu süren bir kararlılıkla yaşam biçiminizde kalıcı değişiklikler yapmaya hazır olmalısınız. Diyetisyeniniz size kilo verme yolculuğunda yol gösterecektir, ancak o yolda yürümek sizin işinizdir.

6-Sağlıklı besinlerin tadına varın.
Kilo kaybını teşvik eden yeni bir yeme tarzı, toplam kalori alımınızı azaltmanız anlamına gelir. Ama kalorileri azaltmak demek yemeklerin lezzetinden, doyumdan veya yemek hazırlama zahmetinden vazgeçmeniz anlamına gelmez. Sizin için sağlıklı olan besinlere odaklanın. Daha fazla sebze, meyve ve tam tahıl tüketmek kalori alımınızı düşürmenin yollarından biridir. Bunların çeşitliliğini artırarak yeni lezzetler keşfedebilirsiniz.

7-Aktif olun
Günlük beslenmenizden 500 kalori kesmeniz haftada yarım kilo vermenize yardımcı olabilir: 3,500 kalori 0.5 kilogram yağa eşittir. Bir de buna düzenli bir fiziksel aktivite eklerseniz kilo kaybınızı artırabilirsiniz. Vücut yağını yakmanın en iyi yollarından biri de haftanın çoğu günlerinde kararlı aerobik egzersiz yapmaktır. Egzersizle birlikte hem hafifleyecek hem de kendinizi daha zinde hissedeceksiniz.

8-Alışkanlıklarınızı değiştirin
Sadece birkaç hafta ve hatta birkaç ay sağlıklı şeyler yemek ve egzersiz kesinlikle yeterli değildir. Bu davranışları yaşam tarzı haline getirmelisiniz. İlk planda sizi kilolu yapan hatalı davranışları belirleyip, bunları sağlıklı olanları ile yer değiştirmelisiniz. Yaşam tarzı değişiklilerine yeme alışkanlıklarınızı ve günlük rutininizi gözden geçirerek başlayabilirsiniz.


Kimi zaman karşılaştığınız geçici başarısızlıklar sizi yıldırmamalıdır. Her gün hatta her öğün taze bir başlangıçtır. Hayatınızı değiştirmeyi planladığınızı unutmayın. Bu da hemen olabilecek bir şey değildir ama sağlıklı bir yaşam tarzına bağlı kalmanın değerli meyvelerini er ya da geç toplayacağınızdan emin olun.

İştah kapatan 10 besin!

http://www.webhealthguides.net/wp-content/uploads/2009/01/5-no-fail-tips-to-motivate-yourself-to-diet.jpg

Yedikçe kilo verdiren besin henüz bulunmadı ama en azından iştah kapatanlar biliniyor. İşte süper besinler;

Diyet yaparken birçok kişinin aklına takılan başlıca sorular iştahını nasıl yeneceği ve metabolizmasını nasıl hızlandıracağına dairdir. Herkes daha hızlı kilo verdiren süper besinlerin peşinden koşar. Aslında daha hızlı kilo verdiren süper bir besin yoktur. Fakat bazı besinlerin iştah ve metabolizma üzerinde etkisi olduğu doğrudur.

İŞTE İŞTAH KAPATAN BESİNLER


Yumurta: Örnek protein kaynağı olan yumurtanın tokluk süresini uzattığına dair bilimsel veriler vardır. Sabah kahvaltılarında bir adet haşlanmış yumurta tüketerek tokluk sürenizi uzatabilirsiniz.

Kırmızı acı biber: Acı biberin içerdiği kapsaisin adlı maddenin metabolik hızı arttırabileceği bilimsel çalışmalar ile saptanmıştır. Yemeklerinize ve salatalarınıza katacağınız bir miktar acı kırmızıbiber ile bedeninize canlılık, menülerinize lezzet ekleyebilirsiniz. Ayrıca kapsaisin adlı maddenin iştahı azalttığına dair bilimsel verilerde bulunmaktadır.

Yeşil çay: Güçlü antioksidan etkisi ile bedenimizi zehirli maddelerden temizlemesinin yanı sıra, yeşil çay içerdiği bileşikler ile metabolik hızı da arttırmaktadır. Günde 1-2 fincan yeşil çay tüketerek metabolizmanızı enerjik hale getirebilir aynı zamanda bedenimize dost antioksidanları da alabilirsiniz.

Badem: Yağlı kuruyemişlerden olan badem birçok vitamin, mineral ve posadan zengindir. Bunun yanı sıra kalp sağlığını koruyan omega-3 yağ asitlerini de içerir. Yapılan son bilimsel araştırmalar, beslenme programında yeterli miktarda (aşırı değil) badem bulunan kadınların, badem tüketmeyen kadınlara göre daha kolay kilo verdiğini göstermiştir.

Sirke: Salatalarınıza ekleyeceğiniz sirke tokluk sürenizi uzatabilir. Yapılan bilimsel çalışmalar, sirkenin içinde bulunan asetik asidin sindirim hızını yavaşlattığını ortaya koymuştur. Böylece kan şekeriniz daha dengeli yükselir ve daha uzun süre kendinizi tok hissedersiniz.

Tarçın: İşte başka bir iştah azaltıcı Tarçın üzerinde yapılan çalışmaların sonucunda, tarçının özellikle şeker hastalarında kan şekeri dengeleyici bir etkisi olduğunu ortaya koymaktadır. Şeker hastasıysanız ve diyet yapıyorsanız hem daha uzun süre tok hissetmek hem de kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olmak adına günde ¼ - ½ çay kaşığı kadar tarçın ile menülerinizi süslemeyi deneyebilirsiniz.

Zeytinyağı: Günlük yağ gereksinmesinin bir kısmı tekli doymamış yağ asitlerinden karşılandığında yani zeytinyağı tüketimi yeterli olduğunda metabolizmanın desteklendiği ve kilo vermenin kolaylaştığı bilimsel çalışmalar ile gösterilmiştir.

Salata: Öğünlere koca bir kâse salata ile başlamak veya öğün içerisinde bolca salata tüketmek öğünde alınan kaloriyi azaltabilir. Sebzeler yüksek posa yoğunlukları ile midede yer tutarak daha çabuk doymamıza yardımcı olurlar. Ayrıca zayıflama diyetlerinde görülebilecek bir sorun olan kabızlığında çözümünde önem taşırlar

Etli, Sütlü veya Yumurtalı Çorba: Çorbalar öğünde daha az enerji tüketmek için farklı bir yoldur. Su içerikleri nedeni ile midede oluşturdukları basınç nedeni ile daha kısa sürede doymamızı sağlarlar. İlginç bir bilimsel veri de, protein içeriği yüksek çorbaların gün boyunca enerji alımını azaltmada diyet yapanlara yardımcı olmasıdır.

Peynir: İçeriğinde yer alan proteinler iştahı baskılamakta yardımcı olur. Bunun dışında yüksek kalsiyum içeriği nedeni ile de zayıflamaya yardımcı etkisi olabilir. Yapılan bilimsel çalışmalar yetersiz kalsiyum tüketiminin kilo vermeyi zorlaştırdığını ortaya koymuştur.

Selülit Diyeti

http://images.habervitrini.com/haber_resim/selulit.jpg

Haftada bir gün uygulayabileceğiniz vitamini ve omega 3 ü bol yağ oranı düşük arınma tarifi: hem selülitlerinize hem fazla kilolarınıza iyi gelecek

Detoks Günü

Sabah kahvaltısında ve öğün aralarında ılık elma kompostosu içilecek:
Yeşil Elma 3-4+ 5-6 Kuru üzüm+ 3-4 kuru kayısı+karanfil + 1.5 litre su + 1 adet kabuk tarçın
Semizotu Yemeği
1 demet semizotu + pul biber + sogan+ sarımsak + 2 litre su+ yeşil acı biber pişirilip blendır yapılıp içilecek.
Yağ oranı düşük bol proteinli selülit tedavisine destek örnek diyet listesi:
Sabah (08:30) : 7-8 damla limonlu ve yarım tatlı kaşığı ballı ılık su,
Sabah (8.30) : Light Peynir ( 2 parmak dil peyniri/ 2 tatlı kaşığı light labne/ 3 parça mozarella/ 1 yemek kaşığı lor peyniri) + 2 dilim light ekmek (Doygun marka olabilir çavdar, yulaf, kepek, tam buğday ekmeği)
Veya Omlet (3 yumurta beyazı+1 yumurta sarısı+ mozerella peyniri+yeşillik) + 1 dilim kepek ekmeği
Ara (10.30) : 2 salatalık(%90 a yakın su ve kabukları ile beraber yendiğinde iştah kapatmak için birebir) + 3 ceviz içi (omega3 kaynağı) + 1 rezene çayı + 1 yeşil çay
Öğle (13:30) : 100 gr Izgara balık + bol yeşillikten salata veya
100 gr Izgara tavuk + bol yeşillikten salata veya
Omlet (3 yumurta beyazı+1 yumurta sarısı+ mozerella peyniri+yeşillik)
Yeşil sebze yemeği (ıspanak, karnabahar, taze fasulye gibi) + light yoğurt (1 küçük kase)
Selülit için salata: 100gr Lor veya Taze Mozeralla + irice doğranmış bol yeşillik (dereotu,roka, tere, maydanoz, marul) +150 gr irice doğranmış taze ananas +1tatlı kaşığı zeytinyağı + 1 tatlı kaşığı limon + çay kaşığının ucu ile nar ekşisi
Ara (15:00-15:30) : Yeşil elma + 2 yeşil çay

Ara (16:30-17:00) : 2 salatalık / 2 kivi+ Kepekli grisini +1 fincan adaçayı + 1 fincan mate çayı (adaçayı bitkisel östrojen kaynağı ve hormonlarımıza destek, mate ise hem iştahı azaltıyor hem ödeminize yardımcı oluyor)
Saat (19:00) - Akşam (19.30) :
Zeytinyağlı Enginar(4 enginar’dan) veya Kabak (4-6 adet)
+ 4 kaşık domates ve biberli bulgur pilavı (az yağlı) + bol yeşillikten salata
Ara (21.30) Yeşil elma/ 6 erik/ 6 kiraz / 2 kivi ve 1 avuç leblebi / 5-6 adet badem+ Melisa çayı veya rezene çayı

Sizi kesinlikle zayıflatacak formül

http://www.formsante.com.tr/guzellik/01241/imperiaflex_0_0_0.jpg

Zayıflamak istiyorsunuz ancak tüm denemelere rağmen sürekli ağzınıza yüzünüze bulaştırıyor bir türlü beceremiyorsunuz. Bir kez daha denemek istemiyorum diyorsanız bir de bu formulü deneyin.

Angelina Jolie’nin çok kısa bir sürede verdiği 11 kilo, zayıflamak isteyen dünya kadınlarının iştahını kabarttı. Tabii bu iştahın nedeni sadece zayıflamak. Bu diyette öyle aç durmanıza da gerek yok. Zayıflamak için yapmanız gereken şey ise önce kendinizi hazır hissetmek ve bir de 7 öğün kendinizi yemeğe vermek.

İşte size bu konuda bir kaç öneri;
- Günde 3 ana 4 ara olmak üzere toplam 7 öğün beslenin. Kahvaltıda hep ekmek, simit ve peynir gibi besinleri tüketmek yerine yağsız sütle beraber müsli, tam buğday ve mısır gevreği yiyin. Üzerine keten tohumu ve bol tarçın ekleyin.
-Et, tavuk, balık ve yumurta gibi hayvansal proteinleri öğle saatlerinde tüketmeye gayret edin. Etleri tüketirken derilerini çıkartın ve kesinlikle kızartmayın.
-Yumurtanın beyazına ağırlık verin. Hayvansal proteinlerle karbonhidratları aynı öğünde tüketmemeye gayret edin.
-Bir öğünde iki avuç dolusu yiyecekten fazlasını yemeyin.
-Akşamları daha çok sebze ve bulgur, tamtahıllı ekmek, kabuklu pirinç, esmermakarna gibi karbonhidratlarla beslenin. Haftada 2 kere de bakliyat tüketmeye çalışın.
Yemeklerinizde daha çok zeytinyağı kullanmayı tercih edin

Diyetin düşmanı buzlu kahve!

http://www.e-tarifler.com/wp-content/uploads/2009/06/kahve.jpg

Yapılan son araştırma, yaz aylarında daha çok tüketilen buzlu kahvelerdeki tehlikeyi ortaya koydu. Dünya Kanser Araştırma Fonu (WCRF) adlı kanserle mücadele kuruluşu, sayıları giderek artan zincir kahve salonlarında satılan bazı buzlu kahvelerin, mükellef bir yemekten daha fazla kalori içerdiği uyarısında bulundu.

BİR FİNCANDA 561 KALORİ

WCRF, bu alanda yaptığı araştırmaya göre, bazı buzlu kahvelerin 561 kaloriye ulaştığını, bazılarının 450 kalori olduğunu, çoğunluğunun ise 200 kaloriyi geçtiğini belirterek, şeker, yağlı süt ve kaymakla hazırlanan bu soğuk içeceklerin verdiği aşırı kaloriye dikkati çekti.

Bu buzlu içeceklerin bir kadının günlük kalori gereksiniminin dörtte birinden fazlasına karşılık geldiği uyarısında bulunan kanser kuruluşu, buzlu kahvelerin yarım yağlı sütle hazırlananlarının bile yüksek oranda kalori içerdiğine işaret etti.

KAHVE ŞEKERSİZ OLMALI, YAĞSIZ SÜTLE HAZIRLANMALI

WCRF, sigara alışkanlığının terk edilmesinden sonra, "kanserin önlenmesinde sağlıklı kilo muhafazasının, yani kalori alımının" öneminin altını çizerek, bu yıl sadece İngiltere'de 19 bin kanser vakasının eğer insanlar normal kilolarını aşmazlarsa önlenebileceği uyarısında bulundu.

Eğer kahve içilecekse, şekersiz ve yağsız sütle hazırlanmış olanının tercih edilmesi gerektiğini belirten WCRF, sıradan bir küçük kahvenin sadece 4 kalori, buzlu Amerikan kahvesinin 11 kalori, yağsız sütle hazırlanmış buzlu kahvenin de 68 kalori olduğunu kaydetti.

Viagra Etkili Yiyecekler

http://equalityquilt.typepad.com/.a/6a00d83452918269e2011168a516bf970c-800wi

Birçok araştırma çoğu yiyeceğin seks hayatını olumlu etkilediğini ve performansı artırdığını belirtir. İşte erkeklerin ve kadınların seks arzularını artıran yiyecekler..

Acı biber

Acı biber kan akışını hızlandıran capsaicin içerir. Bu kan akışının hızlandırır ve ihtiyaç duyulan her yere kan akışı sağlanır.

Greyfurt, portakal suyu
C vitamini bakımından zengin meyvelerin sperm sayılarını artırdığı tesbit edilmiş. Günde en az 200 mg C vitamini alınması tavsiye ediliyor.

Balık
Havyar, istiridye gibi denizden çıkan diğer ürünlerin sekse olan etkisi tartışmasız. Çinko yüklü bu ürünler testosterone ve erkek üretkenliğini artırıyor ve prostat sağlığını koruyor.

Çikolata
Efsanevi yiyecek. Kadınların aşk yiyeceği olarak tanımlamasının haklı bir sebebi var. Çikolata cilt hassasiyetini artırır. Çikolatanın içerdiği kimyasallar aşk sırasında vücudun ürettiği hormonların artmasına da neden oluyor.

Şeftali
Turunçgiller kadar şeftali de seks için yararlı bir yityecek. Şeftali yüksek C vitamini içeriyor ve bu sperm kalitesinin artmasını sağlıyor. Bu yüzden dolabınızda şeftali bulundurun, gerekirse dondurucuya koyup arada tüketin.

Tarçın
Araştırmalar tarçının kokusunun erkeklerin daha kolay ereksiyon olmasını sağladığını ortaya kokuyor.

Mavi yemiş
Viagra'yı unutun. Doğa ananın mavi yemişi mavi kapsül kadar etkili diyebiliriz. Kolesterol, kan basıncı gibi sorunları düzenlerken ereksiyonu güçlendiriyor. Maksimum performans için haftada 3-4 kez mavi yemiş tüketebilirsiniz.

Yumurta
Çoğu erkek partneriyle birlikte olurken kendini huzursuz hisseder. Oysa her sabah B vitamini açısından zengin yumurta yerse huzursuzluğunu giderir.

Vanilyalı dondurma
Eskiden beri çikolatalı mı yoksa vanilyalı dondurmanın mı seks için yararlı olduğu tartışılır. Cevap ise vanilyalı. Düşük yağlı, bol miktarda kalsiyum içeren vanilyalı dondurma orgazm olmayı kolaylaştırıyor, kasları güçlendiriyor, libidoyu ateşliyor.

Kışın Beslenme ve İçecekler

http://www.baylar.net/diger_resimler/kis.jpg

Kış mevsimini sağlıklı geçirmek için bağışıklık sistemini biraz daha güçlendirmek gerekmektedir. Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde ise yeterli ve dengeli beslenme yer almaktadır.

Vücut Direnci Nasıl Artırılır?


Antioksidanlar, hücrelerdeki oksitlenmeyi önleyen maddeler olarak nitelendirilirler. Bunu vücuttaki bazı enzimleri artırıp, savunma mekanizmasını daha da güçlendirerek gerçekleştirmektedir. Böylelikle vücut direnci artmakta, enfeksiyonlara yakalanma riski azalmakta, eğer hastalık oluşmuşsa daha kısa sürede atlatılmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü bu dönemde vücut direncindeki azalmaya dikkat çekerek antioksidan etkiye sahip olduklarından A, C, E vitaminlerin, selenyum, çinko, magnezyum gibi minerallerin, omega - 3 ve omega - 9 yağ asitlerinin alımını artırmayı önermektedir. Tabi bu öğelerin besinlerden doğal olarak alınması gerekmektedir. Aksi taktirde hekim kontrolünde olmadan preparat kullanımı kansızlık, şiddetli baş ağrısı, böbrek taşı, sinirlilik, saç dökülmesi ve bulantı gibi birçok yan etkiye yol açabilmektedir.

Kış Mevsiminin Beslenmeye Etkisi Nedir?


Kışın güneş yüzünü daha az gösterdiğinden, D vitamini gereksinmesini karşılamakta sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu nedenle havanın güneşli olduğu günlerde 20 dakika kadar güneş ışığından direkt olarak yararlanmaya ve haftada 2 - 3 kere balık yenilmesine özen gösterilmelidir. Kış yaklaştıkça, vücut ısı değişikliğine uyum sağlayabilmek adına harcadığı enerjiyi düşürür. Azalan fiziksel aktiviteye paralel olarak yağ ve şeker tüketimi de biraz kısıtlanmalıdır.

Gerek günlerin kısalması gerekse havaların soğuması ile birlikte fiziksel aktiviteler azalmaktadır. Lifli besinlerin tüketiminin de azalması sonucu kabızlık sorunu kendini göstermektedir. Bu nedenle kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden kurubaklagillerin, tam tahılların (esmer ekmek, bulgur, kepekli makarna / pirinç / erişte / un) ve özellikle C vitamininden zengin sebze ve meyvelerin tüketimine ağırlık verilmelidir. Günde 10 - 14 bardak su içilmesi de kabızlığı önlemeye yardımcı olacaktır.

Kış Aylarında Neler İçilebilir?

Çay, kahve, gazlı içecekler diüretik etkiler gösterdiklerinden vücuttaki su dengesi üzerine olumsuz etkiler yaratırlar. O nedenle suyun yerini tutmazlar. Su vücuttan toksinleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Gün içerisinde kahve molası yerine su molası vermek daha sağlıklıdır. Kuşburnu, ıhlamur, adaçayı, zencefil, rezene, nar, ekinezya, kekik otu gibi bitki çaylarının da yaygın görünen kış hastalıklarına karşı olumlu etkileri bulunmaktadır. Bunlarla birlikte maden suları, süt, ayran, salep, taze sıkılmış veya piyasada artık sıkça karşılaştığımız %100 meyve suları yemeklerle birlikte ve/veya ara öğünlerde rahatlıkla içilebilir.

İşte bu içeceklerden birkaçının içerdiği faydalara örnekler:
  • Elma suyu: Pektin, potasyum, magnezyum, kalsiyum E ve K vitamini içerir. Elma suyu içinde kuvvetli antioksidan özellikler gösteren farklı fitokimyasallar da içeriyor. Elma suyu %9-34 oranında (kötü huylu) LDL oksidasyonunu önleyici, kalp hastalıkları ve bazı kanser risklerini azaltıcı etki içermektedir.
    Kayısı suyu: Bir bardak kayısı suyu günlük A vitamini gereksiniminin 1/3’ünü karşılamaktadır. Demir, magnezyum, potasyum ve fosfor da içermektedir. Yapılan çalışmalar, karotenoidlerin antioksidan özellikler gösterdiğini ve kansere karşı potansiyel koruyucu etkisi olduğunu ortaya koymaktadır.
  • Portakal suyu: Kalsiyum, magnezyum ve C vitamini deposudur. Potasyum ve folik asit için iyi kaynaktır. Portakal suyunun oksidatif stresi azalttığını, (iyi huylu) HDL-kolesterolü yükselttiği bilinmektedir.
  • Üzüm suyu: Potasyum, demir, folik asit, A ve C vitamini ile polifenollerden zengindir. Özellikle mor üzüm ve mor üzüm suyunda bulunan polifenollerin kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkilerinin olduğu uzmanlar tarafından onaylanmaktadır. Antioksidan özelliğinden ötürü cildin yaşlanmasını geciktirmektedir.
  • Meyve-sebze özlü kokteyller: Soğuk ve kirli havaların yol açabileceği olumsuzluklara karşı güçlü bir sağlık ve güzellik iksiridir. Taze sebze ve meyvelerin zengin içeriği organizmanın günlük gereksinimini karşılarken soğuk ve puslu havalarda korumasız kalan cildin de içeriden beslenmesini sağlar. Bu nedenle içinde bulunduğumuz şu günlerde günde en az bir bardak meyve kokteyli içilmesinde yarar vardır.
  • Ekinezya: Soğuk algınlığı, nezle, boğaz ağrısı ve idrar yolları enfeksiyonlarının tedavisinde önerilmektedir.
  • Ihlamur: Yatıştırıcı, idrar söktürücü, dolaşımı düzenleyici, göğsü yumuşatıcı ve balgam söktürücü özellikler içeren ıhlamur mide için de faydalı etkiler göstermektedir.
  • Kuşburnu: Yüksek oranda C vitamini içeren kuşburnu, yaygın görünen kış hastalıklarından koruyucu etkiler içermesinin yanında kanı temizler, bağırsakları yumuşatır, mide kramplarına iyi gelir.

İlaçla Alınmaması Gereken Bitkiler

http://www.bilgikent.com.tr/duyuru/dergi/68756d8763e3b1d819a299403ad032fc.jpg

Memorial Hastanesi İç Hastalıkları Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz Baykal, Halk arasında sıkça kullanılan bitkisel ürünlerin zararları ve tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi.

Bitkisel ürünlerde ilaçlar güvenli değildir

Bitkisel ürünlerde zayıflama ilaçlarından, aktarlarda satılan karışımlara, zayıflama çaylarına kadar çok geniş bir pazar söz konusudur. Birçok bitkisel kaynaklı ürünler yıllardır kullanılmakta ve yararlı olduğu bilinmektedir. Bununla beraber bazı bitkisel ürünler kullanıcılar üzerinde ciddi yan etkilere neden olabilmektedir. Dikkat edilmelidir ki, bitkisel ürünler ilaçlardan daha güvenli değildirler. Hepsi olmamakla beraber bitkisel ürünlerin çoğu zararlı etkiler göstermektedirler. Ticaretini yapanlar kullanıcılara bu bitkisel ürünlerin çoğunun natürel oldukları söylemektedirler.

İlaçlardan farklı olarak bitkisel ürünler kullanılmadan önce test edilmezler ve dolayısıyla güvenli oldukları söylenemez. Bu ürünlerden bazıları toksik maddeler ve polen içerir ki; bu durum bazı kişilerde hastalıklara neden olabilmektedir. Bazılarının içersinde üzerindeki etikette belirtilmeyen steroid ve östrojen gibi maddeler bulunabilmektedir. Bir kısmının içersinde ise arsenik, civa, kurşun ve pestisid gibi zehirli maddeler bulunabilmektedir.

Bitkisel ürünler ve dikkat edilmesi gereken durumlar

Bir bitkisel ürünün üzerinde doğal olduğunu belirten bir etiketin bulunması onun güvenli olduğunu göstermez. Örneğin kava ve eşek kulağı bitkisi ciddi karaciğer hastalığına neden olabilmektedir.
Bitkisel ürünler bir ilaç gibi düşünülerek, doğru kullanılmadığında veya büyük miktarlarda alındığında ciddi sağlık problemlerine neden olabilmektedir.

Beyninizi Beslemek için Reçeteler

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5CBeynin%209%20s%C4%B1rr%C4%B1%5Cbeyin021%5B1%5D.jpg

Zihinsel fonksiyonlarınızı gerçekleştirmek ve geliştirmek için düzenli beslenme gereklidir. Genellikle kalp için yararlı olan yiyeceklerin beyin içinde faydalı olduğu kabul edilmektedir. Çünkü optimal sonucu sağlayabilmek için her iki organ içinde oksijen akışının sağlanması gerekmektedir. Bu nedenle kalp rahatsızlıkları ve zihinsel gerilik bir arada ilerlemektedir.

Antioksidan açısından zengin besinler; nar, üzüm ve yaban mersini suyu beyini radikal zararlardan korumaktadır. Aynı zamanda omega 3 yağ asitlerinin bulunduğu balık, yapraklı yeşillikler ve ceviz nöronlar arasında iletişime destek olmaktadır.

Sizin için hem lezzetli hem de beyniniz için faydalı birkaç tane tarif seçtik:

Yabanmersinli kahvaltılık içecek
Bu kahvaltılık içecek altı kez Nobel’e aday gösterilen Dr. Joanna Budwig tarafından geliştirilen kanserle savaşan reçeteyi temel almıştır.
Mangolu Somon Balığı
Konu sağlık olunca en yağlı balık sağlık açısından en yararlı olandır. Somon gibi balıklar omega 3 açısından son derece zengindir ki bu da beyin fonksiyonlarında çok önemlidir. .

Fındık ezmeli- keçi peynirli- yaban mersini sirkeli salata

Sıcak keçi peynirinin kokusu yaban mersini sirkesinin tadını tamamlar. Yaban mersinli tütsülenmiş hindi salatası. Bu kırmızı, beyaz, mavi salatada yaban mersini domatese farklı ama lezzetli bir partner olur.

Çift meyveli tam buğday pankeki
Pankekimizi tüm meyvelerle doldurup üzerine bol kalorili krema yerine meyve şurubu koyarız. Tam buğday unu tarif içindeki lif ve E vitamini miktarını arttırır. Uygun gördüğümüz her yemeğin içine meyve ve sebze ilave etmek sağlıklı beslenme için basit ama etkili bir ipucudur.

Sarımsaklı ıspanak salatası
Ispanak, brokoli ve diğer yeşil yapraklı sebzeler zeka geriliğini yavaşlatmak için çok iyi yiyeceklerdir. Bilim adamları kalp için yararlı olan yiyeceklerin beyin içinde yararlı olduğunu savunmaktadırlar. Sarımsak da bunlardan biridir.

Çilekle Domatesin Dansı
Araştırmacılar çileğin beyni oksidatif stresten koruduğunu ve yaşa bağlı beyinde oluşan gerilikleri yada sorunları ortadan kaldırdığını kanıtlamışlardır. Bu tarif, çilek, küçük Roma domatesleri, acı kırmızı soğan, ıhlamur ve jalepeno kombinasyonu ile eski standartlara yeni bir yaklaşım getirmiştir. Beyniniz "Ole!" diyecek.

Buzdolabınızda Olması Gereken 11 Besin

http://www.sarayteknik.com/buzdolabi.jpg

Sue Gilbert, M.S., Beslenme Uzmanı


Bir şeyler yemek istediğinizde ilk gittiğiniz yer neresidir? Çoğunlukla burası buzdolabıdır. Kapısını açtığınızda kalan pizzanın yada tavuk kanatlarının görüntüsü sizi cezbeder mi? Daha sonra pişmanlık duyacağınız yiyeceklere karşı istek duyduğunuzda buna karşı engel olacak sağlıklı besinlerden oluşan bir duvar yapmak ister miydiniz burada dolabınızda her zaman olması gereken on beş besin bulunmaktadır.

Musluk suyu için cam kap:
Şişe su satın almaktan daha ucuz bir yoldur ve susuzluğunu istediğiniz her an dindirebilir. Cam kap lezzetin suya geçmesine daha az olanak sağlar. Çok aç olduğunuzda öncelikle su içmek kanıtlanmış bir numaradır. Bu genellikle size yardımcı olur ve yemek isteğinize karşı direnmeniz için size zaman kazandırır, ve bazen bunun sadece susuzluk olduğunu kanıtlar.

Taze portakal suyu: bol miktarda c vitamini içeren ve günümüzde genellikle kalsiyumla desteklenen , uyanır uyanmaz içilebilecek yenileyici bir içecektir ve bağışıklık sisteminde ve diğer hastalıkların önlenmesinde önemli rol oynar.

Yumurta : doğanın en besleyici, en orijinal ‘fast food’ u olan yumurta bol miktarda protein içeren besleyici bir kahvaltı öğesidir, yada taze sebze ve az yağlı peynirle birlikte omlet olarak iyi bir akşam yemeğine dönüşebilir. Besleyici bir besin kaynağı olarak elinizin altında mutlaka birkaç tane haşlanmış yumurta bulundurun.

Kaymaksız yada az yağlı süt :
Protein ve kalsiyum açısından zengin olan az yağlı yada yağsız süt karbonhidratın proteinle dengesinde çok önemlidir. Yoğun geçen bir gün sonrası iyi bir ikmal yakıtıdır. Gece atıştırması için yüksek lifli meyveli gevreğin üzerine gereklidir (Bira ve cipsin yerine). İnek sütü yerine daha az yağlı soya sütünü de tercih edebilirsiniz.

Yağsız yada az yağlı sade yoğurt:
Çok yönlü bir besindir. Meyve püresi yapımında, taze meyvelerin ve granolanın üzerinde yada fırında patatesin yada takonun üzerinde bol yağlı kremanın yerine kullanımında vazgeçilmez bir yiyecektir. Yoğurdu salata sosu yada krema yerine yada peynirli kek yaparken az yağlı krem peynir yerine kullanılabilir. Sade yoğurdun ayrıca bağışıklık sistemini geliştirdiği kanıtlanmıştır. Her gün 6 ounces yoğurt tüketilmesi sizi gripten ve nezleden uzak tutar. Bunun yanı sıra kalsiyum, fosfor, iyot demir, potasyum, molibdenyum ve B vitaminin yer aldığı onu aşkın vitamin ve mineral kaynağıdır. Yoğurdu istediklerinizi tatlandırmak için yada doğrudan kullanabilirsiniz.

Taze yeşillikler: salata en kolay ve en çabuk yemeklerden biridir. Koyu yeşil yapraklı olan ıspanak yada mescalineyle başlanır. Üzerine ton balığı yada tavuk parçaları , parmesan peyniri rendesi , salata sosu, veya önceden kalan et yada peynir, veya diğer taze meyve ve sebzeler konulabilir.

Limon: limon suyu tüm tariflerde yer alır. Buzlu bir bardak suyun taze bir dilimle süslenmesi, pişirmeden önce balığın üzerine sıkılması veya limon suyunun az yağlı salata sosu olarak kullanılması.

Havuç: havuçlar köklü sebzelerdir ve aylarca sebze kutunuzun dibinde aylarca tazeliklerini korurlar. Cipse alternatif olarak atıştırmalarda, salatanın süslenmesinde yada sandviçlerinizin içinde kullanmayı deneyin.

Tam buğdaylı dürüm: Ekmek kutusunda tam buğdaylı ekmekten daha iyi bir şekilde korunabilir. Ayaküstü herhangi bir şeyi arasına koyup yüksek lifli ve tam buğdaylı dürümü yiyebiliriz. Örneğin dürümün içine artan ızgara et yada yumurta konulabilir.

Fındık: Fındık en iyi omega 3 yağ asidi kaynağıdır ve yağ oranı yüksek et yada süt ürünlerine kıyasla kalp sağlığı için yenilmesi son derece yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Bir avuç dolusu ceviz yada badem tatmin edici bir atıştırmadır. Gevreğin veya salatanın içine ilave edilerek de tüketilmesi son derece faydalıdır.

Doğal fıstık ezmesi: En iyi şekilde buzdolabında korunur. Yemeden kısa bir süre önce buzdolabından çıkartılarak yumuşaması sağlanır. Tereyağı yerine bir dilim kızarmış ekmeğin üzerine fıstık ezmesi sürmek protein ve sağlıklı yağ açısından tercih edilmelidir. Hızlı ve hoş bir öğlen yada akşam yemeği için ise fıstık ezmesini bir miktar soya sosu ve susam yağıyla karıştırıp kullanabiliriz. Tam buğdaylı krakerlerin kutusunu dolap içinde tutun ki fıstık ezmesini kaşık dolusu yemekten uzak durun. Aksi takdirde bol miktarda kalori almış olursunuz.

Ekmek Şişmanlatır mı?

http://www.ktv.com.tr/haberresim/ekmek.jpg

Çorum Devlet Hastanesi Diyetisyen Hekim Serpil Ovalı, ekmeğin tek başına kilo yapmadığını belirterek, "Ekmek mutlaka tüketilmeli, ancak dengeli beslenilmelidir. Ekmek kan şekerini dengeler" diye konuştu.

Zayıflama diyetlerinde ekmek yerine yağlı ve aşırı şekerli gıdalardan uzak durulması gerektiğini anlatan Diyetisyen Serpil Ovalı, "Ekmek besin grubu 3. gruptur ve tahılların içerisinde yer alır. Buğday, bulgur, çavdar, pirinç mısır ve makarna bu gurup içerisindedir. Bu besin grubunun protein kalitesi düşüktür. Diğer besinlerle birlikte et, süt, yumurta gibi ürünlerle yenmesi halinde kilo alınmasına sebep olur. Ekmekte yağ oranı düşüktür. Ekmek yerken mutlaka buğdaydan yapılmış ekmek tavsiye edilir." diye konuştu.

Halk arasında ekmeğin şişmanlık yaptığı belirtilirken bu fikrin doğru olmadığını ifade eden Serpil Ovalı, "Başta da söylediğim gibi ekmek tak başına kilo yapmaz, Toplum olarak çok fazla meyve ve sebze yemediğimiz için gerekli vitamin ekmekte alınabilir. Bu yüzden şişmanlamayalım diye ekmek yememezlik yapılmaması gerekir. Ekmekte dengeli ve oranlı yenmesi gerekir." diye konuştu

Serpil Ovalı, "Ekmek sebzeyle, yoğurtla, et ürünleriyle yenirse şişmanlatmaz. Ama ekmeği makarnayla, pilavla, börekle yerseniz beslenmeyi tetikler. Artık memnuniyetle görüyoruz ki, diyetisyenlerin diyet programlarında ekmek var. Ekmek şişmanlama için potansiyel bir risk değil" dedi. Diyetisyen Ovalı, beyaz ekmekten kaçınılıp, kepekli, çavdarlı ekmek tüketimine yönlendirmenin nedenlerine de değinirken, "Çavdarlı, kepekli unla yapılan ekmekleri biz genellikle 40 yaş üstündekiler için tavsiye ediyoruz. Çünkü karbonhidrat, protein, amino asit, vitamin, mineral ve lifli maddeler buğday tanesinin tamamında mevcut. Beyaz ekmeğin yapıldığı 60-70-80 randımanlı unlarda öğütme sırasında bunların önemli bir kısmı kayboluyor. Yaşlılarda beslenme toplam kaloriden çok bağırsak fonksiyonları, mide fonksiyonları bakımından önem kazanıyor." şeklinde konuştu

Ovalı, "Ekmek şişmanlatmaz. Günlük harcayacağı kaloriden daha fazla kalori alırsanız, bunu nereden alırsanız alın kilo alırsınız. Ekmek bileşiminde yağ olmadığı için beslenme açısından şişmanlatmayı en az tetikleyen bir madde. Ekmekte protein ve karbonhidrat var, bunların bir gramı 4 kalori veriyor. Yağ ise bunların iki misli, 9 kalori veriyor. Dolayısıyla ekmek yerken biz börek, makarna, pirinç, patates gibi karbonhidrat oranı yüksek gıdalarla birlikte alıyorsak doğal olarak beslenmemizi tetikliyor. Ama ekmek sebzeyle, yoğurtla, et ürünleriyle yendiği zaman kesinlikle şişmanlatmaz." diye konuştu.

Zayıflatan Beş Özel Yiyecek

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUFZhFKlPqaIBxSrLWO0SWn_LM4WDmVp9sl7jKWDrePEYIQpItugcW3udtrE0xCXoQAoW6IjdYQAw-Fdl68-1nzUNEIgEuJVmtLmaSWyuhdM9Gudtt-0MOiwJBs2r3Nbf0Rx3Uvm6eCSEG/s320/diyet-2.jpg

Yağ oranı düşük birçok moda diyetler zayıflatma vadededer. İki ya da üç hafta moda olan diyeti yaptıktan sonra hemen zayıflayacağınızı ya da böyle kalacağınızı düşünüyorsanız oldukça iyimsersiniz. Bu tür bir programda ilk iki haftayı takip eden diğer haftalarda da zayıflamaya devam edersiniz ancak size birşeyler olmaya başlar. Kendinizi tembel, uyuşuk hissedersiniz, diyetinizde olmayan yiyecekleri tüketme isteği duyarsınız ya da daha iyimser bir deyişle midenizin büzüldüğünü, umutsuzluğa kapıldığınızı ve diyet kurallarına hapsolduğunuzu düşünebilirsiniz.

Kilolu olduğunu düşünerek diyet yapmak oldukça zordur. Çoğu diyet yiyecekleri kilo vermeyi sağlayabilir ancak metabolizmanız normal besinlere de ihtiyaç duyar. İşte önerilen 5 yiyecek metabolizmanızın işleyişini bozmadan, vücudunuzun enerji kullanma yeteneğini artırarak sağlıklı kiloda olmanızı sağlar.
1. Bozanın da Hammaddesi Akdarı: Tüm tahıllar yararlıdır ancak akdarı olarak bilinen tahıl daha yararlıdır. Protein, lif, B complex vitamin içerir ve kolayca sindirilir.

2. Kuşkonmaz: Zayıflarken klorofil bakımından zengin kuşkonmaz gibi gıdalar tüketmeniz önerilir. Kuşkonmaz folikasit, A, C, K vitaminleri bakımından zengindir ve lif kaynağıdır. Ayrıca, inulin (insülin ile karıştırılmamalıdır) olarak bilinen büyük bağırsaktaki yararlı bakteri oluşumunu destekleyen bir karbonhidrat da içerir.


3. Nar: Zayıflarken nar gibi taze meyve tüketimine de önem verilmesi gerekir. Nar, kanserden korur ve antioksidan özelliği ile oldukça yararlı bir meyvedir. Nar yemek ya da nar suyu içmek yararlı olabilir ancak çok fazla nar suyu tüketmemeye dikkat edin. Meyvelerin daha yararlı olması için sadece suyunu tüketmek yerine lif özelliğinden de yararlanmanız için yemeniz önerilir.


4. Çam fıstığı: çam fıstığı çam ağaçlarında bulunan ve yenilebilen önemli bir kuruyemiştir. Genellikle dolmalarda kullanılan çam fıstığı mide, ince ve kalınbarsakları korurur. Çam fıstığı yağı da sindirime yardımcıdır. Çam fıstığı ve bu tür kuruyemişler zayıflarken iştahınızı dengeleyen ve metabolizmanızı canlandıran yiyeceklerdir.

5. Yeşil çay: Kahveye ve kafein içeren diğer içeceklere harika bir alternatif. Çok az kafein ile yararlı antioksidan içerir.

Sağlıklı bir diyet tavuk göğsü, mercimek gibi tahıllar, meyve ve sebzeler gibi yağsız proteinlerde içerebilir. Moda diyetler kısa sürede büyük oranda zayıflatma vadetselerde, kısa bir süre sonra kilo alacağınızı da belirtmeleri gerekir.

İhtiyacınıza göre yukarıdaki besinlerden günlük öğünlerinizde azar azar tüketin. Şişmanlatan yiyeceklerden uzak durun, yavaş yavaş çiğneyin ve diyet planınıza bu yiyecekleri mutlaka dahil edin.

Göbek Yağını Eriten Gıda

Diyetlerine yağsız yoğurt ekleyenler yüzde 22 daha fazla kilo kaybediyor.Göbekteki yağların yüzde 81'i de yoğurtla eriyor. Göbeğinizi hızla eritmek istiyorsanız, bol bol yağsız yoğurt yemelisiniz! ABD'de yapılan bir araştırmada, düşük kalorili rejimlerine yoğurt seçeneğini ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz bir diyet uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri ve yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinde yüzde 81 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı.



Önemli olan kas değil yağ yakmak
Tennessee Üniversitesi'ndeki araştırmaya katılanlardan Dr. Michael Zemel, yoğurt yiyenlerin hem ortalama yedi kilo olan zayıflama seviyesinden daha fazla inceldiklerini hem de kaslarını diğerlerinden iki kat fazla koruduklarını belirtti. Dr. Zemel, kas kütlesini korumanın diyet yapanlarda önemli bir konu olduğunu belirterek, "Önemli olan yağ yakmak, kas değil. Kaslar kalori yakmaya yardımcı oluyor, ancak kilo verirken kas kütlesi de kaybediliyor. Buna en iyi çözüm, kalsiyum ve protein ağırlıklı bir diyet, yani yoğurt" diye konuştu. Araştırma Uluslararası Obezite Dergisi'nde yayımlandı.

En İyi 9 Diyet Tavsiyesi

http://www.ekolay.net/kadin/images/diyet+psikoloji300.jpg

Bugüne kadar yapılan diyet önerilerinden en iyi 9 tavsiye..

Bol bol su veya düşük kalorili içecekler için

Çantanıza sizi susatan yiyecekler taşımadan önce kalori yapmayan ancak açlığınızı bastıracak su veya düşük kalorili içecekler taşın.

Gece atıştırmaları konusunda dikkatli olun
Akşam yemeğinden sonra rahatlamak için otururken birşeyler yemek isteyebilirsiniz. TV karşısında dinlenirken birşeyler yemek istiyorsanız atıştırmak için 100 kaloriden az bisküvi ya da yarım kase dondurma gibi düşük kalorili yiyecekleri tercih edin.

Favori yiyeceklerinizi tercih edin
Sevdiğiniz yiyecekleri yememek yerine ufak porsiyonlarda yiyerek isteğinizi azaltın. Sevdiğiniz yiyecekleri yiyerek de zayıflayabilirsiniz.

Gün boyunca ara öğünler yapın

Yaktığınızdan daha az kalori alırsanız zayıflarsınız. Kendinizi çoğunlukla aç hissediyorsanız az kolarili yiyecekleri sık tüketerek bunu önleyebilirsiniz. Günde 4-5 öğün yemek yiyenlerin ya da gün arasında atıştıranların kilolarını daha rahat kontrol edebildikleri belirtiliyor.

Her yemekte proteinli gıdalar yiyin
Proteinler sizin geç acıkmanızı sağlar ve sizi uzun süre tok hissettirir. Aynı zamanda yağların yakılmasını ve kaslarınızın çalışmasını sağlar. Yağsız et, yoğurt, peynir, fındık ya da kuru bakliyat içeren yemekleri veya atıştırmaları tercih edin.

Yiyeceklerinize acı ya da baharat ilave edin
Yiyeceklerinizden tat almak için acı ya da baharat ilave edin. Baharatlı yiyecekler daha az yemenizi ancak daha çok doymuş hissetmenizi sağlar.

Mutfağınızda sağlıklı yiyecekler bulundurun
Evinizde yüksek kalorili, kilo yapan yiyecekler yerine kilo yapmayan meyve ve sebzeler bulundurun.

Restoranlarda çocuk porsiyonları sipariş edin

Yapılan araştırmalarda porsiyonların kilo almada çok önemli bir yeri olduğu tespit edildi. Buna göre dışarıda yemek yiyecekseniz düşünerek sipariş verin ve çocuk porsiyonları söyleyin.

Makarnayı bir kase sebzeyle değiştirin

Makarna ya da ekmeği daha az yiyip daha çok sebze tüketebilirsiniz. Böylece günde 100 - 200 kalori daha az tüketmiş olursunuz.

Soda ile Maden Suyunu Karıştırmayın!

Halk arasında soda ve maden suyu eş anlamlı kullanılmasına rağmen ikisi birbirinden farklıdır. Maden suyu, yeraltı sularından elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 mg/l'den daha az olmayan sulara verilen addır. Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içerirler. Mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği anda spesifik miktar ve oranlarda mineraller ve iz elementler içermeleridir. 500 mg/l'den daha az mineral içerenlere düşük mineralli su,1500 mg/l'den daha fazla içerenlere yüksek mineralli su denilmektedir. Maden suyu içinde; bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum bulundururlar. Farklı markalar farklı miktarlarda mineral içerirler. Marka tercih ederken içeriklerine mutlaka bakılmalı.

Soda mineral içermez

İçilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit eklendiğinde soda yapılmış olur. Maden suyu ise yerin en derin katmanlarından çıkar ve yeryüzüne çıkarken geçtikleri katmanlardan mineralleride alarak yol alırlar. Bu durumda maden suyu mineralce çok zengin iken soda mineral içermez. Maden suyu ve soda, ikisi de mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir ancak sodanın bundan başka hiçbir işlevi yoktur oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur. Dolayısıyla tüketilmesi önerilen doğal maden sularıdır ve sodayla maden suyunu ayırt edebilmek için pek çok gıda maddesini alırken yapmamız gerektiği gibi etiket okumak çok önemlidir.

Günde ne kadar maden suyu tüketmeli?
Maden suyu içindeki minareller sebebiyle çok sağlıklı bir içecektir ve insan sağlığını destekleyicidir. Ter, solunum ve idrar ile kaybolan minerallerin yerine gelmesi için su içmenin yanı sıra sıvı ihtiyacının bir kısmı maden suyundan karşılanabilir. Amerikan Obezite Birliği sağlıklı bireyler için maden suyu tüketimini 600 ml. olarak belirlemiştir. Ülkemizde tuz tüketimi genllikle yüksektir. Aşırı tuz alımı, yüksek tansiyon, börek hastalıkları ve mide ülseri gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Ayrıca fazla sodyum alımı idrarla kalsiyum atımını hızlandırdığı için kemik erimesi sorunu için risk faktörü oluşturur. Maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de düşük sodyum, yüksek magnezyum ve kalsiyum içerikli olanlar tercih edilmeli. Sağlıklı insanlar günde iki şişe, kilolu kişiler bir şişe içebilir. Kalp, böbrek ve hipertansiyon hastaları ise uzak durmalı.

http://www.gidateknik.com/wp-content/uploads/2009/05/maden-suyu.jpg

Maden suyunun faydaları nelerdir?

  • Her yaştaki bireylerin günlük kalsiyum gereksinimlerinin karşılanmasında takviye olarak düşünülebilir. Böylece güçlü kemik yapısının oluşması ve korunmasını sağlar.
  • Büyüme çağında, hamilelikte ve yaşlılıkta artan mineral ihtiyacının (magnezyum, kalsiyum, flor ve sodyum gibi) karşılanmasında gerektiği kadar kullanılarak sağlanabilir.
  • Sağlıklı bireylerde içerdiği sülfat, bikarbonat iyonları sayesinde sindirim sistemi (mide ve bağırsaklar) ve boşaltım sistemi (böbrekler ve idrar yolları) fonksiyonlarını destekler(maden suyunun önerilen miktardan fazla tüketilmemesi şartıyla geçerlidir).
  • Cildin gerekli olan su ve mineral ihtiyacını da karşılayarak cilde gergin, pürüzsüz ve canlı bir görünüm sağlanmasında yardımcıdır.
  • Solunum, idrar, her türlü spor aktivitesinde ve özellikle yaz aylarında terleme ile oluşan su ve mineral kaybının karşılanmasında ölçüsü kadar kullanılabilir.
  • Bikarbonat içeriğinin yüksek olması ise asit fazlalığı, yanma ve ekşime ile seyreden mide hastalıklarında mide asidi fazlalılığını baskılayıcıdır.
  • Özellikle yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla birlikte asitli içecek tüketme ihitiyacı da artar. Boyalı, katkı maddeli içecekler yerine maden suları tercih edilebilir. Son dönemde meyveli çeşitleri de piyasada bulunmakta fakat bunların kalori de dikkate alınarak tüketilmesinde fayda var.
Hamilelikte maden suyu içilebilir mi?
Hamilelik, yeterli ve dengeli beslenmenin çok daha önemli olduğu ve özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönem. Annenin vücudu, bebeğin beslenebilmesi ve gelişiminin sağlanabilmesi için normalden daha fazla gıda, sıvı, mineraller ve vitaminlere ihtiyaç duyar. Mineral ihtiyacının bir kısmını tamamlayabilmek için, bu dönemde farklı bir sağlık problemi(hipertansiyon...vb) yaşanmıyorsa maden suyu tüketimi önerilebilir.

Maden suyu böbrek taşı yapar mı?
Böbrek taşı oluşumunu maden suyu tüketmeye bağlamak yanlış olur. Aksine yeterli ve düzenli miktarlarda su ve maden suyu tüketmeyen insanlarda tüketenlere göre böbrek taşı oluşumu riski daha yüksektir. Bu duruma gelmiş ve böbreklerinde taş oluşmuş insanların maden suyu tüketmeleri tavsiye edilmez ancak esas olan, düzenli ve yeterli miktarlarda su ve maden suyu tüketerek vücudumuzu bu gibi etkenlerden korumaktır.

20 Ekim 2009 Salı

Yılbaşı akşamı diyeti-miyeti boşverin keyifle yiyin..

http://intibahdersi.files.wordpress.com/2008/12/yilbasi.jpg

Kilo alma korkusunu bir yana bırakıp canımızın istediğini yiyip, içeceğiz. Yılbaşı akşamının keyfini çıkartacağız. Size önerim çok özel günlerde diyeti boşverin, sevdiklerinizle birlikte bu özel anların keyfini çıkartın.


Bir planınız olmalı
Yılbaşı ertesinde çoğumuz “kontrolü kaybettim” hissine kapılırız. Ancak unutmayın kontrol sizde, kaptan sizsiniz. Ne yiyeceğinizi siz belirliyorsunuz. Önemli olan beyniniz. Eğer siz yapacağım diyorsanız, yaparsınız.

Artıklara dadanmayın
Yılbaşında hediye gelen çikolatalar hâlâ duruyor mu? Eğer bunları yemeye devam ederseniz kilo almanız kaçınılmazdır. Çikolatalara el atmadan önce 5 dakika düşünün. Neden yiyorsunuz? Eğer duygusal nedenlerle yiyecekseniz, su veya bitki çayı için, bir 20-30 dakika bekleyin. Sakinleştiğinizi, vazgeçebildiğinizi göreceksiniz.
Kendinizi tartmayın
Yılbaşı akşamının ertesinde yapılan en büyük hatalardan biri! Gördüğünüz tabii ki hoşunuza gitmeyecek. Zaten hissetmiyor musunuz? O zaman daha yeni yılın ilk günü sinir bozmak niye? Yediğiniz yiyeceklerdeki şeker, yağ,, tuz, alkol nedeniyle kendinizi şiş hissediyorsunuz hemen egzersize başlayın. Ertesi gün bu duygu ortadan kalkacaktır. Kendinizi 2-3 gün sonra tartın.
Bol bol su için
Limon sindirimi kolaylaştırır. Gün boyunca bol bol su için.
İyi uyuyun.
Çoğu kişinin bilmediği veya farkında olmadığı bir gerçek var: Uyku kilolarla savaşta en iyi silahlardan biri. Yeterli uyumadığımızda stres hormonları aktive oluyor. Bu da kan şekerimizin dalgalanmasına ve de kendimizi daha çok aç hissetmemize neden olup bizi daha çok yemeye itiyor. Ertesi gün mutlaka erken yatağa girin ve 8 saat uyuyun.
Detoks yapın
Hiçbir şey yemeyip kendiniz cezalandırmayı mı düşlünüyorsunuz? Sakın! Onun yerine detoks yapın. Hayvansal hiçbir ürün yemeden sadece çorba-sebze -meyve yiyeceğiniz bir gün geçirin.
Egzersize başlayın
Yılbaşı akşamı aldığınız fazla kalorileri yakmak için bayağı çaba gerekecek. Yılbaşı gecesini izleyen hafta boyunca en az 3 kez bir saat tempolu adımlarla yürüyün. Hafta boyunca 1000 kalori kadar yakmaya çalışın. Tempolu adımlarla 1 saat yürüyüşte ortalama 300 kalori yakılır.


Light mutfaktan 31 ARALIK için sunumu şık bir tatlı

Muz topları

Malzemeler:
n 2 olgun muz n paket bebe bisküvisi
n bardak light süt
n 1 paket bitter çikolata ( yüzde 70 kakaolu olanı tercih edin)
n Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
n Muzları çatalla ezin ve derin bir kaba alın. Üzerine robotta çekilmiş bisküvileri, sütü ve benmari* usülü ertilmiş çikolatayı da koyun ve kaşıkla karıştırın. Cıvık olursa biraz daha bisküvi ekleyin. Elinizle küçük toplar yapıp hindistan cevizine bulayın ve buzdobında dinlendirin. Küçük pasta kağıtlarının içinde servis yapın.
*Benmari: Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Sonra bu kabı su dolu başka bir kabın içine oturtun. Alttaki tenceredeki su kaynasın. Çikolatayı bu şekilde eritin.
Bradley Mutfağı adlı kitapta da var.


1 OCAK 2009 diyetiniz

Kahvaltı:
n 1 elma n 1 büyük bardak ılık limonlu su
Öğlen:
n 1 büyük kap sebze çorbası (yağsız-unsuz) n 1 dilim çavdar ekmeği
n 1 büyük kase salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağlı-limonlu)
Ara:
n 1 portakal + 1 elma
Akşam ( en geç 19.00 ’da yenmeli)
n 1 büyük kap sebze çorbası
n 1 dilim çavdar ekmeği
n 1 büyük kase salata
Ara: n 1 nar
Yeni Yılınız Kutlu Olsun!

Kışın kilo almamak ve fazla kilolardan kurtulmak

http://www.kadinlarkulubu.com/portal/wp-content/uploads/2009/02/diyet_tarti.jpg

Havalar sıcaktı derken bir baktık ki aniden soğuklar başladı. Bu soğuk havalarla beraber hem enfeksiyon hastalıkları (grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi pek çok hastalık) sık görülmeye başlarken hem de yanlış beslenmemize bağlı fazla kilolar aşikar hale geldi.

Bu soğuk havalarda ne kadar çok sağlıklı ve yeterli beslenir bağışıklık sistemimizi güçlendirirsek enfeksiyon hastalıklarından o kadar korunabiliriz. Peki bağışıklık sistemimizi güçlendirebilmek için neler yapabiliriz?

· Özellikle bu enfeksiyona neden olan mikropların vücutta etkisiz hale getirilmesini ve hastalığın daha kolay atlatılabilmesini sağlayan antioksidan vitamin ve minerallerin vücuda yeterli alınması gerekmektedir. A , C , E vitaminleri ile çinko , magnezyum , selenyum gibi mineralleri yeterince almalıyız. Bunun içinde yeterli sebze meyve tüketimi özelliklede kış sebze ve meyvelerinden greyfurt, mandalina, portakal, kivi , domates, fazla miktarda olmamak kaydı ile fındık, fıstık, ceviz, badem, yeşil yapraklı sebzeler özellikle ıspanak, brokoli tüketilmelidir.

Bu vitamin ve minerallerin doğal yollardan alınması en doğrusudur ama eğer çok yoğun iş stresinden dolayı beslenmenize çok dikkat edemiyorsanız mutlaka bir multivitaminle beslenmenizi desteklemelisiniz.

· Yeterli protein almak bağışıklık sistemimizi güçlendiren diğer en önemli faktörlerden biridir. Bunun içinde süt, yoğurt, peynir, yumurta, kırmızı et, tavuk eti, balık eti gibi özellikle hayvansal kaynaklı proteinlerin yeterli ve düzenli tüketilmesine dikkat edilmelidir.

Haftada en az 2 kere balık tüketmeye kaliteli protein alımından başka vücuda özellikle kandaki kötü huylu kolesterolün düşmesini sağlayan, çocuklarda beyin ve zeka gelişimini sağlayan omega 3, selenyum, iyot içermesi yönünden mutlaka dikkat edilmelidir.

· B grubu vitaminlerin en zengin kaynaklı tahıl ve kuru baklagiller yeterli tüketilmelidir. Haftada en az1 kez kuru baklagil, tüketilmeli tahıl kaynaklarının da az işlenmiş olanlarını tercih etmeliyiz. Esmer ekmek, pirinç, makarna gibi…

Kışın kilo almamak ve fazla kilolardan kurtulabilmek içinde:

· Öğün sayısı ve düzenine dikkat edilmeli, az az sık beslenmeli ve metabolizmamızın hızlanması için 6- 8 öğün yapmalıyız. Kahvaltı günün altın öğünü mutlaka kahvaltı yapmalı, öğlen ve akşam yemeklerinde sofrada her besin grubundan besin bulundurulmalıdır. Sofrada ne kadar farklı besin ve renk varsa o kadar sağlıklı besleniyoruz demektir. Ara öğünlerde de mutlaka günde en az 3 porsiyon olacak şekilde meyve tüketmeli, daha çok tok kalabilmek ve kilomuzu korumak yada kilo vermek istiyorsak da meyvenin yanında süt-yoğurt-ayran veya leblebi-yağsız gevrek seçeneklerinden birini tercih etmeliyiz.

· Uzun süreli açıklardan kaçınmalıyız. Bu durumlarda özellikle kan şekerimiz düştüğü için direk olarak şeker ve şekerli besinlerle fast-food tarzı aşırı yağlı besinlere yönleniriz. Bu besinleri yediğimiz zamanda asıl yememiz gereken sebze ve meyveye yer kalmaz. Mutlaka ana öğünlere ek olarak ara öğünler yapmalı öğün aralarını en fazla 3 saat olacak şekilde ayarlamalıyız.

· Her dönemde olduğu gibi kış aylarında beslenmede en önemli diğer bir sorun yeterli su tüketilmemesidir. Her insan her gün vücudundan ortalama 1500- 2000 ml su kaybetmektedir. Yazın sıcaktan bir nebzede olsa artan su tüketimi kışın iyice azalmaktadır. Özellikle suyun yetersiz tüketilmesi ile vücut başlangıçta halsizlik, yorgunluk, unutkanlık gibi uyarılar verir. Bu sebeplerden dolayı her gün mutlaka 8-10 bardak su içilmelidir.

· Kışın kilo almamak için azalan hareketimizi mümkün olduğunca artırmalıyız. Haftanın en az 5 günü 35 dk orta tempolu yürüyüş yapmalıyız.

· Tatlı yemek istenirse de ağır şerbetli ve hamur tatlıları yerine süt tatlıları tercih etmeliyiz.